İZMİR’DE YAPILAN HAYVAN HAKLARI ÇALIŞTAY’INA BAROMUZ ADINA AV.ALİ MERT KARAKILÇIK VE STJ.AV.ÖZGE BUĞA KATILDI.

05/11/2019

İzmir Barosu tarafından düzenlenen İzmir Barosu Hayvan Hakları Yasası Çalıştayı, 2 Kasım 2019 tarihinde İzmir Barosunda gerçekleştirildi.

Çalıştaya Adana Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkan Yardımcımız Av.Ali Mert Karakılçık ve komisyon Üyemiz Stajyer Avukat Özge Buğa katıldı.

Çalıştay, açılış konuşmalarının ardından iki oturum şeklinde gerçekleştirildi.

Çalıştayın ilk oturumunda Yaşar Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr.Emre Cumalıoğlu, İzmir Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av.Gamze Karaoğlu, Veteriner Hekim Sinan Okçuoğlu, Veteriner Hekim Serdar Aktop söz aldı. İkinci oturumda ise İzmir Barosu Hayvan Hakları Komisyonu adına Av.Duygucan Yazıcı ve Av.Tuğçe Berber, Haytap İzmir Temsilcisi Dr.Nevcivan Güldaş, Haykonfed adına EgeFed Başkanı Funda Bayrı Ersoy söz aldı.

Çalıştayın öğleden sonraki atölye çalışmalarında konuşmacılar ve katılımcılar tarafından hayvan hakları ve hayvanların korunmasının, ülkemizde son yıllarda oldukça gündemde olduğu, bu konudaki yasal mevzuatın yetersizliğine değinildi.

Atölye çalışmaları sonucunda katılımcılar avukatlara, hayvan haklarının geliştirilmesi ve hayvanların etkin şekilde korunması hususunda büyük görevler düştüğünü belirterek mevzuatın geliştirilmesinde ve eksikliklerin giderilmesinde yasa koyucuların doğru yönlendirilmesi için avukatların çok çalışması gerektiğini vurguladı.

Adana Barosunu temsilen çalıştaya katılan Hayvan Hakları Komisyonumuzun Başkan Yardımcısı Av. Ali Mert Karakılçık, baromuzun ve komisyonumuzun çalışmaları ile ilgili paylaşımlarda bulundu. Av. Karakılçık, baromuzun hayvan haklarına duyarlılığından ve hayvanlara yapılan saldırılar ile ilgili yaptıkları suç duyuruları hakkında bilgiler sundu.