İSTANBUL BAROSU MENSUBU MESLEKTAŞIMIZ HÜSEYİN YAMA UĞRADIĞI SİLAHLI SALDIRIDA HAYATINI KAYBETMİŞTİR.

11/07/2019

İstanbul Barosuna mensup meslektaşımız Av. Hüseyin Yama, 09.07.2019 tarihinde uğradığı silahlı saldırı nedeni ile ağır yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede bugün vefat etmiştir.

Meslektaşımıza yapılan bu saldırıyı lanetliyoruz ve kınıyoruz.

Avukatları hak ve adaleti arama görevleri yok sayılarak, dosya ve uyuşmazlık ile özdeşleştirilerek, ‘taraf gibi' görüp, sözlü ve fiili saldırılarda bulunulması hiçbir şekilde kabul edilemez.

Adaletin üç temel ayağından birisi olan savunmayı temsil eden ve bu anlamda kamu hizmeti veren avukatları, artık sıradanlaşan ve gün geçtikçe artan bu tür saldırılara karşı korumak devlet kurumlarının ve yetkililerinin en temel görevi olup, devlet yetkililerini bu saldırıların sona ermesi için bütün tedbirleri acil bir şekilde almaya davet ediyoruz.

Meslektaşımıza Allah’tan rahmet, İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu nezdinde tüm meslektaşlarımıza ve yargı camiamıza başsağlığı ve sabırlar dileriz.

Olay ile ilgili gözaltına alınan şahıs tutuklanmıştır. Bu canice saldırının peşini bırakmayacağımızı, İstanbul Barosu İle olayın takipçisi olacağımızı kamuoyu ile paylaşırız.

Baromuz, her koşul altında avukata yapılan baskı, tehdit ve saldırının karşısında yer alacak, bu anlayış, yaklaşım ve davranışlarla mücadele edecektir.

Saygılarımızla.