İSTANBUL BAROSU MENSUBU MESLEKTAŞIMIZ AV. ERZAT ÇİFTÇİ’YE YAPILAN MENFUR SİLAHLI SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ.

05/10/2019

YİNE VURULDUK; BU SON OLSUN..!

İstanbul Barosu mensubu meslektaşımız Avukat Erzat Çiftçi'ye dün lehine neticelenen bir hukuk davası nedeniyle Bakırköy'de aracıyla seyir halindeyken silahlı saldırıda bulunulmuştur.

Meslektaşımıza yapılan bu menfur saldırıyı nefretle kınıyor, kendisine “geçmiş olsun” dileklerimizi iletiyoruz.

Meslektaşımızın bu saldırı nedeniyle yaşamsal tehlike yaşamaması en büyük tesellimiz olmuştur. Ancak bu durum olayın vahametini ve saldırının menfur niteliğini azaltmamakta, saldırı nedeniyle duyduğumuz acıyı hafifletmemektedir.

Bu saldırı, savunmaya olduğu kadar, kurucu unsuru olduğumuz yargı kurumuna karşı da yapılmış bir saldırıdır.

Yalnızca müvekkilinin haklarını savunan ve mesleki görevini ifa eden meslektaşımıza yapılan bu saldırı, tüm yargı mensupları ve siyasi otorite için ciddi bir uyarı olmalıdır.

Meslektaşımızın sağlık durumu iyi olup, faillerin bir an önce yakalanıp yargı önüne çıkarılması kadar, giderek artan şiddet toplumu sorununa çözüm bulunması da elzemdir.

Yurttaşın hak arama özgürlüğü ve adalete erişimdeki temsilcisi avukatlara duruşma salonlarında, keşif ve haciz mahallerinde, ofislerinde sözlü ve fiili saldırılar maalesef devam etmektedir.
Bu tür sözlü ve fiili saldırılar sıradanlaşmaya ve toplumda maalesef kabul görür hal alma noktasına ulaşmaktadır. Bağımsız savunma susturulmak ve sesi kısılmak istenmektedir. Avukat dosyanın tarafı değildir.

Avukatlar dosya ile özdeşleştirerek 'taraf gibi' görünmeyi, sözlü ve fiili saldırılara maruz kalmayı hiçbir zaman hak etmemektedir.

Bugün avukatlara, avukatlık kimliğinden ve üstlendikleri görevlerinden dolayı yapılan saldırılar son derece haksızdır.

Bugüne kadar Türkiye'nin birçok yerinde görevlerini yaparken meslektaşlarımız uğradıkları saldırılar sonucu yaralanmış ve öldürülmüştür.

Baromuz, her koşul altında avukata yapılan baskı, tehdit ve saldırının karşısında yer alacak, bu anlayış ve davranışlarla mücadele edecektir.

İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu nezdinde tüm meslektaşlarımıza geçmiş olsun diyor, yaralanan meslektaşımıza acil şifalar diliyor, yapılan bu saldırının failleri hakkında derhal ve etkili bir soruşturma yapılarak yargı önüne çıkarılmasını istiyoruz.

Artık yeter! Bu son olsun!

Saygılarımızla.

Adana Barosu Başkanlığı