İSPANYA’DAN ORGİVA KADINLAR DERNEĞİ BAŞKANI SANDRA MORENO BARO BAŞKANIMIZ AV. VELİ KÜÇÜK’Ü ZİYARET ETTİ

09/10/2019

İspanya’nın Granada Bölgesinde kadına yönelik şiddetle ilgili çalışmalar yapan Orgiva Kadınlar Derneği Başkanı Sosyal Çalışmacı Sandra Moreno, Sosyal Çalışmacı ve Kriminoloji Uzmanı Encarni Quesada, Orgiva Kadın Derneği Gönüllüsü Eda Peker, Osmaniye İş Kadınları Derneği Başkanı Feride Demir ve Adana Kadın Danışma ve Sığınma Derneği Gönüllüleri (AKDAM) üyeleri Baro Başkanımız Av. Veli Küçük’ü ziyaret ederek, Adli Yardım hizmetleri, kadına yönelik şiddet ve toplumsal cinsiyet eşitliği hakkında yaşanan sorunlar ve çözüm önerilerine dair görüş alışverişinde bulunuldu.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ülkemizdeki hukuk sistemi, kadın ve çocuk hakları, demokrasi ve avukatların rolü konusunda bilgiler verdi.

Ardından soru-cevap şeklinde devam eden toplantıda İspanya Granada bölgesindeki kadına yönelik şiddetle mücadele alanında yapılan çalışmalar, sığınma evlerinin durumu, hukuksal ve sosyal destekler dile getirildi.

Ziyaret esnasında Baro Yönetim Kurulu Üyemiz ve Kadın Hakları Merkezimizin Koordinatörü Av. Sinem Tanrısınatapan Keskin, Merkezimizin Başkanı Av. Merve Gündoğdu, merkezimizin üyelerinden Av. Meryem Boğa, Av. Deniz Eylem Coşkun, AKDAM Gönüllüsü Baromuz mensuplarından Av. Muhal İkikardeş de hazır bulundular.