“İş Hukukunda Yargıtay İlke Kararlarının Değerlendirilmesi” başlıklı panelimiz geniş katılımla yapıldı

15/10/2021

Seyhan Oteli’ndeki programımıza Baro Başkanımız Av. Semih Gökayaz, Başkan Yardımcımız Av. Miyesser Ersalan Önenli, Yönetim Kurulu üyelerimiz Av. Nevzat Elçi, Av. Özcan Delihasan, Av. Ayşe Duygu Özgüven, Türkiye Barolar Birliği Delegemiz Av. Sinem Tanrısınatapan, TBB Disiplin Kurulu Üyemiz Av. Mustafa Çinkılıç, Adana Adliyesi ve Mersin Adliyesi iş mahkemeleri hakimleri, komisyon başkanlarımız, komisyon üyelerimiz, meslektaşlarımız ve stajyer avukatlar katıldı.

BİLGİLENDİRME FAALİYETLERİ DEVAM EDECEK
Baro Başkanımız Av. Semih Gökayaz programın açılışında yaptığı konuşmada her ay farklı konularda gerçekleştirecekleri eğitim seminerleri ile bilgilendirme faaliyetlerinin devam edeceğini söyledi. Baro’nun çalışmalarının avukatlar tarafından olumlu bulunması hakkında duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkanımız Av. Gökayaz şöyle devam etti: “Eğer sizler bizi teveccüh gösterip seçtiyseniz, biz de bu görevi layıkıyla yerine getirmek zorundayız. Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarım, 28 komisyonumda görev alan meslektaşlarım ve Yürütme Kurulundaki meslektaşlarımla birlikte başarılı çalışmalar yapıyoruz. Biz, komisyonlardaki arkadaşlarımızın, süreçlere dahil olmalarını istiyoruz. Baro Başkanı olarak tüm arkadaşların önünü açmaya çalışıyorum. Göreve geldiğimden bu yana yaklaşık 15 komisyon başkanımızla ve üyelerimizle toplantı yaptım. Bu toplantıları periyodik olarak devam ettireceğiz. Bugünkü panelimiz İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Komisyonumuzun bir çalışması olarak gerçekleşiyor. Komisyon koordinatörümüz, başkanımız ve üyelerimize çok teşekkür ediyorum.”

HİÇBİR SORUMLULUKTAN KAÇINMAYACAĞIZ
Başkanımız Av. Gökayaz sözlerini şöyle sürdürdü: “Baroların çok büyük çoğunluğu genel kurulunu yaptı. Önümüzdeki haftadan itibaren İstanbul, Gaziantep ve Karaman baroları genel kurulunu yapınca tamamlanmış olacak. Bundan sonra Türkiye Barolar Birliği’nin (TBB) genel kurul sürecinin başlatılması konusunda gerekli çalışmaları yapacağız. Ne yazık ki 2017 yılında genel kurulla göreve gelen şu anki TBB yönetim, barolar tarafından 2 defa olağan üstü genel kurul talep edilmiş olmasına rağmen toplanmamış, çoklu baro yasası sürecinde olumsuz bir anlayış içinde olunmuştur. Ben sizlere şunu söylemeliyim ki Adana Barosu olarak sizlere avukatlığın bağımsızlığına, avukatlığın onuruna yakışır bir TBB Başkanı ve Yönetimi seçmek için hiçbir sorumluluktan kaçmayacağız. Elimizden geleni yapacağız. Tüm barolarla birlikte bizlere yakışır bir Barolar Birliği yönetimi oluşturacağız.”

KONUŞMACILAR SORULARI DA YANITLADI
Av. Semih Gökayaz’ın açış konuşmasıyla başlayan panelimizi, Adana Baromuz İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Komisyonu Başkanı Av. Volkan Böke yönetti. Panelde; İstanbul BAM 31. Hukuk Dairesi Üyesi Uğur Ocak, belirsiz alacak davalarındaki sürpriz karar yasağı, Borçlar Kanunu öncesi ve sonrasında yıllık izin alacağındaki zamanaşımı, asıl-alt işveren uygulamaları hakkında bilgi verdi. Adana BAM 7. Hukuk Dairesi 2. Heyet Başkanı İsmail Düzenli ise arabuluculuk, ıslah uygulamaları, fazla çalışma, hafta tatili ve genel tatil ücreti alacaklarının hesaplamalarını Yargıtay ve İstinaf Mahkemeleri uygulamalarıyla değerlendirdi. Panelimiz, soru-cevap bölümüyle tamamlandı.

@semih.gokayaz @miyesseronenli @ilkermengu @averkancetin @gulyalcinaslan @nevalyurtdas @devilsadvct

#AdanaBarosu #hukuk #avukat #Yargıtay #İşHukuku