HUKUK UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK ATÖLYE ÇALIŞMASI SEMİNERİ

16/12/2016
HUKUK UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK ATÖLYE ÇALIŞMASI SEMİNERİ

ADANA BARO BAŞKANI AV.VELİ KÜÇÜK: “YAŞANAN UYUŞMAZLIKLARI KISA SÜREDE VE TOPLUMSAL BARIŞA HİZMET EDER ŞEKİLDE GİDERMELİYİZ”

16.12.2016

Adana’da, Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü Arabuluculuk Daire Başkanlığı tarafından uyuşmazlıkların arabuluculuk yoluyla çözümünü teşvik etmek amacıyla ’Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Atölye Çalışması’ semineri düzenlendi.

Hukukçular Derneği’nde düzenlenen atölye çalışmasının öncesinde Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, yaptığı konuşmada, arabuluculuk müessesesinin önemine vurgu yaptı. Av. Küçük, günümüzde toplumsal uzlaşı ve hoşgörünün kaybolmaya başladığını üzülerek gözlemlediğini belirterek, “Cezada uzlaşma, hukukta arabuluculuk kurumunun yaygınlaştırılması ve en üst düzeyde yaşama geçmesini diliyorum. Adana’ya, Türkiye’nin üçüncü büyük adliyesi inşa edilmektedir. Biz, toplum ve devlet olarak büyük adliyeler yapmakla övünmek yerine, yaşanan uyuşmazlıkları kısa sürede ve toplumsal barışa hizmet eder şekilde gidermeliyiz. 17 Aralık’ta hoşgörünün sembol ismi Mevlana’nın 743. Ölüm yılında, hoşgörü ve uzlaşının egemen olduğu günler diliyorum.  Adalet Bakanlığı’nın arabuluculuk müessesesine verdiği önem ve Adana’dan arabulucularla yaptığı atölye çalışmalarını ve çabalarını büyük bir zevkle izliyoruz. Adana’dan gelen konuklara ve katılımcılara  teşekkür ediyor, başarılı bir seminer olacağına inanıyorum” dedi.

Seminere; Avukatlar; Dilek YUMRUTAŞ, Arzu ÇEKTİR PEHLİVAN, İhsan BERKHAN, Tuba BİLECİK, Tuğçe Nermin TÜRK, Nuriye BİLGİN ve Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü Tetkik Hakimi İlhan DURMUŞOĞLU konuşmacı olarak katıldılar.