HDP ADANA MİLLETVEKİLİ TÜLAY HATİMOĞULLARI BAROMUZA “DESTEK” ZİYARETİNDE BULUNDU

18/05/2020

HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları ile HDP Yöneticilerinin de aralarında bulunduğu heyet Baro Başkanımız Av. Veli Küçük ve Yönetim Kurulu üyelerimizi ziyaret ederek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı, baroları ve meslek odalarının yapılarını, seçim sistemini değiştirme ve etkisizleştirilmeye yönelik yasa değişikliğine ilişkin çalışmanın karşısında olduklarını ifade ettiler.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından Koronavirüs (Covid-19) salgının pandemi ilan edilmesi nedeniyle Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, konuklarıyla dirsek teması ve gönül selamı ile misafirlerini karışladı, görüşme izolasyon ve sosyal mesafe kurallarına uyularak yapıldı.

Ziyaret esnasında Başkan Yardımcımız Av.Sabahattin Gümüş, Genel Sekreterimiz Av. Semih Gökayaz, HDP Adana İl Eş Başkanı Mehmet Karakış, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Leyla Karakaş, Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı Av.Funda Buyruk hazır bulundular.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Baro Başkanımız, HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları ile güncel ve mesleki konularda değerlendirmelerde bulundular.

HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, “Barolar ve avukatlar bu toplumun vicdanını temsil etmektedir Bugün sizlerle dayanışma ruhunu pekiştirmek için buradayım. Barolar susarsa maalesef toplum ve yurttaş susar. Siyasi iktidar kültürel rejimini daha da derinleştirmenin planlarını yapıyor. Pandemi sürecini de bu konular için altın bir süreç gibi görmektedir.” dedi.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, ne yazık ki tek adam dayatmasının yaşandığı bir anlayışın hakim kılındığı süreçten geçtiklerini belirterek, “Var olan kazanımları geriye götürme çabaları var. Buna sessiz kalmamız mümkün değildir. Bu kadar mantıksız ve demokrasi dışı uygulama girişimi olamaz. Demokrasilerin en üst düzeyde yaşandığı kurumlar barolardır. Rehavete kapılmayacağız. Gerekirse tüm avukatları Meclis’e çağıracağız, alanlara ineceğiz. Bu süreçte sesimizin daha gür çıkmalı ve daha etkin olmak zorundayız. Sizlerin de bizlere vereceğiniz destek çok önemli ve kıymetli” diye konuştu.