Hayvan Hakları Komisyonu zehirleme olayını kınadı

10/06/2015
Hayvan Hakları Komisyonu zehirleme olayını kınadı
31.05.2015 tarihinde yaşanan zehirleme olayına karşı olayın yaşandığı Adana İli Çukurova İlçesi Bahçeşehir Mahallesi 2 nolu parkta tepki amaçlı bir araya gelerek ortak bir basın açıklaması yapıldı. Adana İli Çukurova İlçesi Bahçeşehir Mahallesi 2 nolu parkta 31.05.2015 tarihinde yaşanan zehirleme olayına karşı; Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanı Fatih Karayandı, Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği Başkanı Metin Yıldırım ve Adana Barosu Hayvan Hakları Komisyonu olarak tepki amaçlı bir araya gelip, vahşetin yaşandığı 2 nolu parkta ortak basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasına Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği üyeleri ve bir grup hayvansever de destek verdi. Sokak hayvanlarına yönelik yapılan bu vahşice saldırıyı kınadıklarını belirten Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği Başkanı Metin Yıldırım; "Bu ağzı dili olmayan zavallı hayvanlarımızı zehirleyerek öldüren canilerin ortaya çıkarılması için çabalarımız devam edecektir; bu vahşeti yapanların insan olması mümkün değil" dedi. KARAKILÇIK "BU VAHŞETİ KINIYORUZ" Adana Barosu Hayvan Hakları Komisyonu adına konuşan Av.Ali Mert Karakılçık; bu vahşeti şiddetle kınadıklarını, 5199 sayılı yasa ile yaşam hakları güvence altına sokak hayvanlarına yapılan bu çirkin saldırının faillerinin bulunması için Adana Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Adana Büyükşehir Sağlık Daire Başkanı Fatih Karayandı; belediyelerinin sokak hayvanlarının sorunlarına karşı çok duyarlı olduğunu; böyle bir vahşice girişime karşı toplum olarak hassasiyet gösterilmesi gerektiğini ve her canlının yaşam hakkına saygı duyulması gerektiğini dile getirdi."