Hayvan barınağında tepki çeken görüntüler Hk.

26/11/2022
Hayvan barınağında tepki çeken görüntüler Hk.

Adana Büyükşehir Belediyesi’ne ait barınakta köpeklerin birbirlerine zarar verdiklerine dair görüntüler toplumda infiale neden olmuştur.  Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait barınakta yaşanan vahşetin ardından Adana’da yaşanan bu olay, bizleri derinden üzmüştür. Konu hakkında Adana Büyükşehir Belediyesi yetkilileriyle görüşülmüş, görüntülerde yer alan köpeklerin kısırlaştırmak üzere veya saldırgan olduklarına dair şikayetler üzerine son 2-3 gün içinde toplanan köpeklerin olduğu bölgede, öğlen yemeklerinin dağıtıldığı sırada gerçekleştiği ve yaralı köpeğin tedavi altına alındığı, sağlık durumunun iyi olduğu belirtilmiştir.   Toplumu derinden etkileyen bu olayın araştırılmasını, ihmali olanlar hakkında adli ve idari soruşturma açılmasını talep ediyor, önümüzdeki hafta içinde Adana Büyükşehir Belediyesi yetkilileriyle yerinde inceleme yapıp, eksiklikleri tespit ederek bir daha böyle bir olayın yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınması noktasında konunun takipçisi olacağımızı kamuoyu ile paylaşırız.