GÖREVE BAŞLAYAN ADANA BAROSU YÖNETİMİ ATATÜRK ANITINI ZİYARET ETTİ

02/11/2012
GÖREVE BAŞLAYAN ADANA BAROSU YÖNETİMİ ATATÜRK ANITINI ZİYARET ETTİ
20-21 Ekim 2012 Tarihinde yapılan olağan genel kurul ve seçimlerinin ardından 27. Dönem Baro Başkanı seçilen Av. Mengücek Gazi ÇITIRIK, Baronun Yönetim Organları ve Türkiye Barolar Birliği Delegeleri ile birlikte Atatürk Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'nı ziyaret etti. Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunda bulunulduktan sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Baro Başkanımız Av. Mengücek Gazi ÇITIRIK yaptığı açıklamada; "Siyasal, soysal, kültürel değişim ve dönüşümlerin temelinde Cumhuriyet yatmaktadır. Cumhuriyet'in en önemli kazanımları da hukuk alanında olmuştur. Kadın erkek eşitliğini, laik hukuk anlayışını yaşama geçiren yine CUMHURİYET olmuştur. Avukatlık mesleğimizi düzenleyen ilk ciddi yasa 20 Nisan 1924 Tarihli Muhamat Kanunu'dur. Kanunun adı 1925 yılında Avukatlık Kanunu olarak değiştirilmiştir. Avukatlık mesleğinin unutulmaz isimlerinden olan ve 1940 yılında yayınladığı "Avukatın Kitabı" isimli eseriyle Avukatlık tarihine ışık tutan Av. Ali Haydar ÖZKENT'in dediği gibi; "Eğer bugün Türkiye'de müstakil avukatlık müessesesi varsa, eğer avukatlar iyi, namuslu, söz, vakar ve hatta refah sahibi yurttaşlar arasında bulunuyorsa, bunu bu iradeye borçludurlar. Çünkü, Cumhuriyet avukatların yalnız refahını temin etmemiştir, mesleğini kurmuş avukatların namus ve şerefini kurtarmış, O'nu layık olduğu mevkiiye çıkartmıştır. Bunu böylece kabul etmek ve söylemek meslek, vicdan ve namus borcudur." Bu duygularla 27. Dönemin Baromuza, mesleğimize, yargı camiamıza hayırlı ve uğurlu olmasını dileriz." Dedi.