Gönül telini titrettiler

14/06/2014
Gönül telini titrettiler
Adana Barosu bünyesinde çalışmalarını sürdüren Halk Müziği Topluluğu 'Türkü Gecesi' düzenledi. Her yöreden türkülerle gönül telini titrettiler.. Adana Barosu bünyesinde çalışmalarını sürdüren Halk Müziği Topluluğu 'Türkü Gecesi' düzenledi. Türkü Gecesi, 13.06.2014 Cuma günü saat 19:30'da Baro Tesisleri'nde gerçekleştirildi. Konserin açılış konuşmasını yapan Baro Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık, Halk Müziği grubunun özenli bir çalışma sonunda dinleyicilerle buluştuğunu ve grubun koro ve solo olarak Anadolu'nun her yöresinden türkülerimizi seslendireceğini söyledi. Av. Çıtırık, 'Türküler biz anlatır. Biz sussak da onlar bizi en güzel şekilde anlatır. Hayatımızdaki her duygunun karşılığını türkülerde buluruz:Acıyı, hüznü, kederi, mutluluğu, memleket özlemini, hasreti, neşeyi... Hepsi türkülerde saklıdır.Bizi bu etkinlikte bir araya getiren ve yoğun emek harcayan değerli sanatçı meslektaşlarım ve dostlarımızı kutluyorum. Baro Genel Sekreterimiz Avukat Veli Küçük'e de ayrıca katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Hepinize güzel bir gece diliyorum" dedi Halk Müziği Topluluğunu yöneten Av. Ramazan Özkaya da, baro yönetimine teşekkürlerini ifade ederek, "Amacımız, Halk Müziğini seven meslektaşları bir araya getirerek, ezgilerimizi beraberce seslendirmek, acıları ve sevinçleri, gerçekleriyle hayatımızın hikayelerini dile getiren ozanlarımızın dünyasına beraberce bir yolculuk yapmak istiyoruz. Asıl olan, amatör ruh, muhabbet, özgür ve gönüllü katılım, karşılıklı sevgi ve saygıdır. Adana Barosu'na üye meslektaşlarımızın gelecekte bizi daha iyi temsil edecek nitelikte koro ve benzeri oluşumları gerçekleştireceği inancındayız. Gelin hep beraber türkü söyleyelim" şeklinde konuştu. Üç bölümden oluşan konser programında her yöreden türküler seslendirildi. Av. Ramazan Özkaya yönetimindeki topluluğun gecenin ilerleyen saatlerine kadar süren konseri dinleyicilerin büyük beğenisini kazandı ve sık sık alkışlandı. Etkinliğe katılanlar zaman zaman pistte halay ve oyunlarla hünerlerini sergilediler. Etkilik sonunda konuşan Baro Başkanı Av. Çıtırık, programın hazırlanmasında ve sunulmasında emeği olan topluluk üyelerine çiçek takdim etti. Baro Başkanı Av. Çıtırık, gecenin sonunda önemli şairlerin şiirlerini seslendirmesi konuklar tarafından alkış aldı. Geceye Adana Barosu Genel sekreteri Av. Veli Küçük, Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Osman Olcay, Av. Zehra Bulut ile çok sayıda meslektaşımız ve adliye personeli katıldı.