GENEL CERRAHİ UZMANI PROF. DR. TARIK ZAFER NURSAL MEME KANSERİ HAKKINDA MESLEKTAŞLARIMIZI BİLGİLENDİRDİ

16/10/2019

BAROMUZ MEME KANSERİNE DİKKAT ÇEKTİ

Baromuz Kadın Hakları Merkezimiz tarafından yaşama zaman tanıyın sloganıyla düzenlenen Meme Kanseri hakkında bilgilendirme toplantısı Genel Cerrahi Uzmanı Prof.Dr. Tarık Zafer Nursal’ın sunumuyla Mahmut Esat Bozkurt salonumuzda yapıldı.

Prof. Dr. Tarık Zafer Nursal sinevizyon eşliğine katılımcıları kanserden korunma, meme kanseri, belirtileri, kendi kendine meme muayenesinin önemi ve nasıl yapılacağı, tanı ve tedavi yöntemleri ile kanserle başa çıkma konularında bilgi verdi. Türkiye’de her 8 kadınan 1’nin meme kanseri riskiyle karşı karşıya olduğunu kaydetti.

Etkinliğe, Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, Başkan Yardımcımız Av. Sabahattin Gümüş, Saymanımız Av. İlknur Önal, Genel Sekreterimiz Av. Semih Gökayaz, yönetim kurulu üyelerimiz Av. Furkan Kılıç, Av. Ayşe Duygu Özgüven, Av. Miyesser Erselan Önenli, Av. Timur Otatepe meslektaşlarımız ile adliye personeli katıldı.

Baromuz Kadın Hakları Merkezimizin Koordinatörü Av. Sinem Tanrısınatapan Keskin, sunumunun ardından Prof. Dr. Tarık Zafer Nursal’a katkılarından ötürü teşekkür plaketi takdim etti. Prof. Dr. Nursal da Baro Başkanımız Av. Veli Küçük’ün yakasına meme kanseri ile mücadelenin simgesi olan pembe kurdela taktı.