GENÇ MESLEKTAŞLARIMIZA YÖNELİK CMK EĞİTİMLERİMİZDEN 3. GRUP ÇALIŞMASI TAMAMLANDI.

10/02/2020

Baromuz tarafından Reşatbey Eğitim Merkezinde düzenlenen 3. Grup CMK Meslek İçi Eğitim Semineri başarıyla tamamlandı.

CMK Koordinatörümüz Av. Nevzat ELÇİ açılış konuşmasında; “Adana Barosu tarafından oluşturulan CMK eğitim ekibinin eğitimleri sonucunda genç avukatlarımız karakollarda polislerle, adliyelerde hakimler ve savcılarla müvekkillerinin haklarını savunma açısından ciddi mücadelelere başlamışlardır. Bu eğitimlerin sizlerden böyle olumlu geri dönüşleri olduğu için çok mutluyuz. Demek ki doğru yoldayız ve genç avukatlar CMK dosyalarına ve CMK’dan atandıkları şahısları kendi özel müvekkilleriymiş gibi özen göstermeleri bizim eğitimlerimizin ne kadar doğru olduğunu göstermektedir. Aynı şekilde sizlerin de bu mücadeleye ortak olmanızı rica ediyor, hepinize başarılar diliyorum” dedi.

Perşembe, Cuma, Cumartesi ve Pazar günü yapılan CMK Eğitim çalışmasında Zorunlu Müdafilik ve Avukata Erişim Hakkı, Müdafii ve Vekil Hakları Soruşturma Özellikleri ve Yöntemleri Yakalama, Gözaltı ve ifade Alımı, Sorgu Hakimliği, Tutukluluk ve Adli Kontrol, Adli Muayene , Hukuka Aykırı Deliller Arama, El Koyma, Tanık, Teşhis ve yüzleştirme ,Kovuşturma, Kovuşturma, Hüküm ve Kanun Yolları, CMK Kapsamında Uzlaşma , Mahsup ve Cezaevi Uygulamaları, CMK İç Yönergesi Baronet, Puanlama, Listeleme ve CMK Görevinin Sona Ereceği Haller, CMK'da Seri Muhakeme Usulu konularında Baromuz mensupları ; Av. Sebahattin DEMİR, Av. Ümit BÜYÜKDAĞ, Av. Neval YURTTAŞ Av. Erkan ÇETİN, Dr. Kenan KAYA, Av. Filiz Feyhan AKSOY, Av. Battal ÖZER, Av. Öykü EŞBERK ve Av. Nevzat ELÇİ tarafından sunum yapılmıştır.