GENÇ MESLEKTAŞLARIMIZ TÖRENLE AVUKATLIĞA ADIM ATTILAR

06/12/2019
GENÇ MESLEKTAŞLARIMIZ TÖRENLE AVUKATLIĞA ADIM ATTILAR

Baromuzda staj dönemlerini başarıyla tamamlayan genç meslektaşlarımız Adriana Çağla Türk, Elif Aybüke Karabörk ve Sümeyye Ekren düzenlenen törenle avukatlık mesleğine adım attılar.

Adana Adliyesi Mahmut Esat Bozkurt Avukatlar salonumuzda yapılan törene Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, Başkan Yardımcımız Av. Sabahattin Gümüş, yönetim kurulu üyemiz Av. Timur Ortatepe, Hatay Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Hatay Hakimi Yusuf Özkan, meslektaşlarımız ve aileleri katıldı.
Yemin törenin ardından Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, genç meslektaşlarına hitaben naçizane tavsiyelerde bulundu.

“ADANA BAROSU BÜYÜK BİR AİLE”

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, sözlerini şöyle devam etti;
“Bu haftanın üçüncü ruhsat törenindeyiz. Ben öncelikle genç meslektaşlarımı kutluyorum. Gördüğünüz gibi karşınızda Türkiye’nin aydınlık yüzleri, Atatürk Cumhuriyetinin ve Cumhuriyet değerlerini geleceğe taşıyacak, toplumumuzu, ülkemizi aydınlığa götürecek ve gönül rahatlığıyla geleceğimizi emanet edeceğimiz genç meslektaşlarım var. Adana Barosu büyük bir aile. Bugünden itibaren büyük ailemizin fertleri olacaklar.
Çok güzel ve kutsal bir mesleğe adım atıyorsunuz. Meslek etiği ve kurallarına bağlı kalacağınıza inancım tamdır. Hepinize başarılı ve keyifli bir meslek yaşamı diliyorum. Önemli bürolarda staj yaptılar. Son dönemde genç meslektaşlarımız staj yapacak büro bulmakta zorlanıyor. Stajyer sayımız şu anda 600’e ulaştı. Bu sayı Baromuzun mevcudunun yüzde 20’sinden daha fazla. Sizlere bu aşamada verdiğiniz emeklerinizden ötürü barom ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Tüm maddi ve manevi varlıklarını ortaya koyarak evlatlarını bugüne getiren aileleri de kutlarım. ”

“ŞİDDETE KARŞI EĞİTİM ŞARTTIR”

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, son dönemde yaşanan kadın cinayetlerine de değinerek, “Kamuoyunda kadın cinayetleri olarak geçiyor ama aslında bu cinayetleri işleyen erkekler. Yani bunun adı erkek cinayetidir. Olaylarda; yaradılıştan oluşan fiziksel güç üstünlüğünü kullanarak erkek egemen toplumda kadına tahakküm bakış açısının yansıması vardır. Bu çok yanlış bakış açısıdır. Bunu aydınlanma ve eğitimle kırabiliriz. Kadını da sosyal, ekonomik ve toplum yaşamımıza dahil etmek de gerekmektedir. Türkiye’nin aydınlık geleceği için bunu başarmak zorundayız.

Ceren Özdemir’i katleden zat 14 yıl önce bir çocuğu da öldürmüş. Açık cezaevine alınmasını da anlamakta zorlanıyoruz. Ceza İnfaz Yasası’ndan kaynaklanan bazı eksiklikler nedeniyle alınan cezaların insanlar üzerinde gerek müeyyide gerekse de caydırıcılık noktasında etki etmediğinin de altını çizmek zorundayız. Suçun karşılığının olması ve yaşama geçmesi de çok önemlidir. Mahkemelerde ne yazık ki “İyi hal” ve “tahrik” indirimi uygulanmaktadır. Son dönemde bu yönde kararları görmekteyiz. En son Şule Çed davasında da gördük bunu. Kamuoyu vicdanın rahatlaması lazım. Toplumsal barış ve huzuru yaşama geçirdiğimiz güzel günler de buluşmayı diliyorum.”

Konuşmanın ardından genç meslektaşlarımıza cübbelerini Av. Ömer Dasşbaş, Av. Veysel Güler ve Av. Kemal Koyuncu giydirdi.