GENÇ MESLEKTAŞLARIMIZ TÖRENLE AVUKATLIĞA ADIM ATTILAR

30/11/2018
GENÇ MESLEKTAŞLARIMIZ TÖRENLE AVUKATLIĞA ADIM ATTILAR

Baromuzda her hafta geleneksel hale gelen ruhsat töreninde bugün 10 genç meslektaşımız ruhsatnamelerini alarak avukatlık mesleğine adım attılar.

Yönetim kurulu üyelerimiz, genç meslektaşlarımızın aileleri ile yakınları Adana Adliyesi Mahmut Esat Bozkurt Avukatlar Salonumuzu doldurdu.

Baro Başkan Yardımcımız Av. Sabahattin Gümüş’ün okuduğu meslek yeminini toplu halde eda ederek, ruhsat alan genç meslektaşlarımız; Buğra Deniz, Ali Deniz Üçler, Ezgi Okuyucu, Mehmet Boztopraklı, Züleyha Akbulut, Meryem Güleç, Mustafa Şekeröz, Ayşe Ece Aksoy, Halil Yeniçeri ve Ayşe Doğan duygularını ifade ederken ailelerine, büro avukatlarına, baro başkanı ve yönetime teşekkürler sundular.

Genç meslektaşlarımıza; Av. Zehra Akarpınar, Av. Sezayi Biçen, Av. Vecihi Yamanyılmaz, Av. Nuri Şahin, Av. Ertuğrul Doğaner, Av. İsmail Seyidoğlu, Av. Sefa Takırtaş, Av.Sinem Tanrısınatapan Keskin ve Av. Ferhat Aladağ cübbelerini giydirdi.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, genç meslektaşlarını, ailelerini, staj yaptıkları büro avukatlarına teşekkür ederek, kutladı.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, genç meslektaşlarına meslekte 24 yılını tamamlayan üstatları olarak tavsiyelerde bulunurken, beklentilerini dile getirdi.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, şu ifadeleri kullandı:
“Genç meslektaşlarım bugün uzun bir eğitim ve 1 yıllık staj dönemini geride bırakıyorlar. Staj yapılan büro avukatlarına ve çalışanlarına Baro yönetimim adına teşekkürlerimi sunuyorum. Çok önemli bir hizmet vermekteler.
Bu gurur süreci en yoğun ve en keyifli şekilde yaşayan ve evlatlarına pozitif ve buğulu gözlerle bakan ailelerindir. Emeklerine sağlık. Avukatlık mesleği toplumda saygınlığı en üst düzeyde olan mesleklerden birisidir. Avukatlık, yurttaşın hak arayışı ve adalete erişiminde en temel çıkış noktasıdır. Yargının üç kurucu unsurundan birisiyiz.
Bugünden itibaren sayısı 120 bini bulan avukat ailesini temsil edeceksiniz. Her zamankinden çok daha özenli bir şekilde mesleğinizi ifa etmelisiniz.
Bu meslek zaman içerisinde size iyi bir yaşam ve ekonomik refah sağlayacak bir meslektir. Ama önceliğiniz alınteri ile bileğinizin hakkıyla temiz ve onurla para kazanmak olmalıdır. Genç meslektaşlarımın bu yolu izleyeceklerine de inancım tamdır."

"ADALET KAVRAMINI VE YARGI BAĞIMSIZLIĞINI TESİS ETMELİYİZ"

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, ruhsat törenlerinin geleneksel olarak Perşembe günleri yapıldığını ancak dün Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığının Ankara düzenlediği “Yargı Reformu Stratejisi ve Stratejik Plan" Toplantısına katıldığı için bugüne ertelediklerini vurguladı.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, Türkiye'nin bir çok yerinden gelen yargının bileşenlerinin katıldığı toplantıda mesleki sorunları ele aldıklarını anlattı.

Toplantıda, "adalet kavramına, yargınn bağımsızlığına güvenin sağlanması" gerektiği vurgusunun öne çıktığını belirten Baro Başkanımız Av. Küçük, "İsminde, binasının önünde adalet sarayı yazması bir şey ifade etmiyor. O binaların içerisinde adaletin de olduğunu insanların kalbinde, beyninde yeniden oluşturmamız gerekmektedir. Son dönemde sıkça yapılan "yargı siyasallaştı" eleştirilerine ben de bizzat katılıyorum." dedi.
Hukuk ve adalet mücadelelerinin devam edeceğini belirten Av. Küçük, "Hukuk demekten demokrasi demekten üstünlerin değil hukukun üstünlüğü demekten ve meslektaşlarımızın hakkını savunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz." diye konuştu.