GENÇ MESLEKTAŞLARIMIZ DÜZENLENEN TÖRENLE AVUKATLIĞA ADIM ATTILAR

14/03/2019
GENÇ MESLEKTAŞLARIMIZ DÜZENLENEN TÖRENLE AVUKATLIĞA ADIM ATTILAR

Baromuzda staj dönemlerini başarıyla tamamlayan İrem Bayramoğlu ve Burak Türker, avukatlık yemini ederek ruhsatnamelerini aldılar.

Adana Adliyesi Mahmut Esat Bozkurt Avukatlar Salonumuzda gerçekleştirilen törene Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, Baro Başkan Yardımcımız Av. Sabahattin Gümüş, Baro Genel Sekreterimiz Av. Semih Gökayaz, Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Mert Kuşdemir ve Av. Miyesser Erselan Önenli, meslektaşımızın ailesi, avukatlar ve sevenleri katıldılar.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, ruhsatı takdim ederken, genç meslektaşını kutladı ve keyifli bir meslek hayatı diledi.

Başkanımız Av. Küçük, törende yaptığı konuşmada Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “…fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür..” veciz sözünü hatırlatarak, “Bizler aydın, eğitimli meslek grubunun temsilcileriyiz. Adana Barosu; 2757 avukat sayısı ile Türkiye’nin altıncı büyük barosudur. Avukatlık, hak arayışının, haksızlığa karşı başkaldırının ve adalet savaşçılığının vücut bulmuş halidir. Mesleğimiz sadece dosya kapakları arasında yürütülecek, yüksek meblağlı dosyalar elde edeceğimiz bir meslek hiç değildir. Bizler yaşadığımız dönemin de tanıklarıyız. Hukuksuzluklara karşı da tavır, duruş ve ilkelerimizi ortaya koymaktayız. Bugün ruhsat heyecanı yaşayan genç meslektaşımızın başta aileleri olmak üzere kendilerine emek ve destek veren başarılı ve örnek alınan kıymetli büroların avukatlarına da ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun diyorum”

Genç meslektaşımıza cübbesini Av. İlker Mengü ve Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Miyesser Erselan Önenli giydirdi.