GENÇ MESLEKTAŞLARIMIZ DÜZENLENEN TÖRENLE AVUKATLIĞA ADIM ATTI

06/11/2019
GENÇ MESLEKTAŞLARIMIZ DÜZENLENEN TÖRENLE AVUKATLIĞA ADIM ATTI

Baromuzda staj dönemini başarıyla tamamlayan genç meslektaşlarımız; Aybüke Ufuk, Özgür Can Özcanlı, Şerife Avyiyen, Sevde Nur Yardımcı , Ömer Faruk Akman ve Ozan Altan Mahmut Esat Bozkurt Avukatlar Salonuna gerçekleştirilen törenle toplu halde yemin ederek, cübbelerini de giydikten sonra avukatlığa adım attılar.

Törene; Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, Baro Başkan Yardımcımız ; Av. Sabahattin Gümüş Baro Genel Sekreterimiz Av. Semih Gökayaz, Yönetim Kurulu üyelerimizden Av. Nevzat Elçi, Av. Furkan Kılıç, İzmir Barosu Saymanı Av. Hüseyin Yıldız ve Ankara Barosu mensubu Av. Oğuzhan Buhur, meslektaşlarımız, ruhsat alan meslektaşlarımızın ailesi, avukatlar ve sevenleri katıldılar.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, törende yaptığı konuşmada genç meslektaşlarını kutladı, başarılı ve keyifli bir meslek hayatı diledi.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı;

“Ruhsat heyecanı yaşayan genç meslektaşlarımın başta aileleri olmak üzere kendisine emek ve destek veren başarılı ve örnek alınan kıymetli büroların avukatlarına da ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Evlatlarınızla ne kadar gurur duysanız azdır. Biz de onların başarılı bürolarda staj yapabilmeleri için yoğun çaba sarf ediyoruz. Bu zor günlerde taşın altına elini sokarak onlara kucak açan, bilgi ve deneyimlerini aktaran bürolara teşekkür ediyorum.

Bugün de mutlulukların paylaşıldıkça çoğaldığı özel ve güzel günde bir aradayız. Son dönemdeki en az sayıdaki meslektaşımızın yer aldığı ruhsat törenindeyiz, bugün 6 genç meslektaşım yeminlerini eda ederek büyük Adana Barosu ailesinin fertleri olacaklar. Staj eğitimlerinde kurumsallaşma yolunda yoğun çaba harcıyoruz Emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. “

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük 24 yıllık meslektaşları olarak genç avukatlara naçizane tavsiyelerde de bulundu. Baromuzun çalışmaları ve komisyonlarında da aktif bir şekilde görev almalarını beklediğini kaydetti.
Devamla;
“Başarıya ulaşmanın yolu dürüstlük, meslek etiği ve kurallarına uymaktan geçmektedir. Avukatlık mesleğinin ifasında özgüvenin ve empati duygusunun ön planda tutulması gerekmektedir. Yurttaşların hak ve adalet arayışında etkin rol oynayacak olan biz avukatlar, stresli insanlarla bir aradayız. Onlar kendi sorunlarını hayatlarının merkezine koymaktalar. Bizler de bu bilinçle mesleğimizi yürütmeli ve mutlaka onlara empati ile yaklaşmak zorundayız.
Hepinizin başarılı birer Avukat olacağınıza inancım tamdır. Mesleğe yeni adım atan genç meslektaşlarıma başarılı, uzun, bol kazançlı bir meslek hayatı diliyorum.”

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, gündeme ilişkin yaptığı değerlendirmelerde de bulundu;
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ;Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi (AYBYK) genel kurulu Türkiye oturumunda belediye başkanlıklarına demokrasi ve hukuk dışı kayyum atamaları ve görevden alınmaları hakkında eleştirel tespitte bulunmasından ötürü ” ağza alınmayacak sert ifadeleri” nedeniyle İçişleri Bakanına eleştiride bulundu.

“HUKUK VE EVRENSEL KURALLAR ORTAK PAYDA OLMALIDIR”

“İçişleri Bakanının sözleri örf ve adetlerimize aykırı çok yanlış yaklaşımlardır. 31 Mart’ta yapılan seçimlerde yurttaşlarımız seçimini yaptı. Cumhurbaşkanı “seçimle gelen seçimle gider” demiyor muydu. Beğenelim beğenmeyelim, eksik yada fazla bulalım fark etmez sonuçlara herkes saygı duymalıdır. Bunlar demokratik yaklaşımlar değildir. Kim söylerse söylesin, kimden gelirse gelsin biz yanlışlara yanlış diyeceğiz. Ülkemizin 96 yıllık demokrasi ve hukuk tarihinde bu günler olumsuzluklarla anılacaktır. Elbette ki yasal işlemler olacak. Suça konu ağır cezalık unsurlar ve somut deliller varsa gereken yapılacaktır. Kimse dokunulmaz değildir. Belediye Başkanları da , milletvekilleri de. Ama bunu yaparken hukuku elden bırakmamalıyız. Popülist politikaları dikkate alarak değerlendirme yapma lüksümüz yok!İşlem yapılıyorsa eğer şeffaf ve denetlenebilir hukuk devletinde nasıl olması gerekiyorsa öyle olmalıdır. Halkımız da sokaktaki yurttaşlarımız da herkes de ikna olmalıdır. Bu hassasiyetimizi ortaya koymalıyız. Kapalı kapılar ardında değerlendirmeler hukuk devleti kavramıyla asla uyuşmaz. “ dedi.

Genç meslektaşlarımıza cübbelerini; İzmir Barosu Saymanı ve Yönetim Kurulu Üyesi ; Av. Hüseyin Yıldız, İzmir Barosu Mensubu Av.Emre Öktem, Av. Oğuzhan Kocadurmuşoğlu , Av. Esma Öngüç, Av. Murat Karan , Av. Selhan Sağırer , Av. Özge Doğan İşcan giydirdi.