GENÇ MESLEKTAŞLARIMIZ BAŞKANLIK ODASINDA TÖRENLE AVUKATLIĞA ADIM ATTILAR

28/08/2019
GENÇ MESLEKTAŞLARIMIZ BAŞKANLIK ODASINDA TÖRENLE AVUKATLIĞA ADIM ATTILAR

Baromuzda staj dönemini başarıyla tamamlayan genç meslektaşlarımız Pelin Deveci ve Ezgi Nezihe Bekmezci’ye başkanlık odasında düzenlenen geniş katılımlı törenle ruhsatnameleri takdim edildi.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük törende yaptığı konuşmada, genç meslektaşlarını, onlara katkıda bulunan ailelerini ve staj yaptığı büro avukatlarını kutladı. Adalete herkesin ihtiyaç duyduğu bu dönemde avukatlara düşen görev ve sorumlulukları hatırlattı. Hak ve özgürlüklerin korunması ve geliştirilmesinde avukatların rolünden bahsetti. Ülkemizde adalet ve hukukun üstünlüğü kavramı ile yargı bağımsızlığının yaşama geçmesini diledi.

Genç meslektaşlarına meslek etiği ve kurallarına uygun hareket edeceklerine olan inancının tam olduğunu vurguladı. Staj evresinin mesleğin mutfağı olduğunu bu süreci iyi değerlendirdiklerine dikkat çekti.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, Avukatlığın yurttaşların adalete erişimindeki en önemli unsur olduğunu belirterek;

“ Size gelen müvekkillerinizle mutlaka empati yapmalısınız. Onların sorunlarına önemle eğilmelisiniz. Çünkü onlar sizden adalet istemektedir. Avukatlık 3 bin yıllık geçmişiyle kamusal yönü olan kutsal bir meslektir. Bugün sayısı 130 bini ve baromuzda 2900’ü bulan avukatı temsil ettiğinizi de asla unutmayın. Mesleğimizin elbette ki sorunları vardır. Bu sorunların yeni hazırlanan Yargı reformunda kısmen de olsa çözüm getirileceğini düşünüyorum. Sizlere meslek hayatınızda başarılar diliyorum.” dedi.

Genç meslektaşlarımıza cübbelerini Av. Ahmet Sözer, Av. Burak Gürhan Demir, Av. Lütfi Gülter, Av. Barış Tek ve Av. Mehmet Ay giydirdi.

Törende Başkan Yardımcımız Av. Sabahattin Gümüş, Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Mert Kuşdemir, Kültür ve Sanat Komisyonu Başkanımız Av. Mustafa Kemal Girmen ile ruhsat alan meslektaşlarımızın aileleri ile meslektaşlarımız hazır bulundu.