GEBZE'DE GÖREVİ BAŞINDA KATLEDİLEN MESLEKTAŞIMIZ Av. ERSİN ARSLAN’I KATLEDEN SANIK HAKKINDA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASINA HÜKMEDİLDİ

29/11/2021
Gebze'de 16 Mart 2021 tarihinde kamu görevi ifa etmek amacıyla bulunduğu haciz mahallinde şehit edilen meslektaşımız Av. Ersin Arslan'ın davasında bugün karar duruşması yapıldı. Mahkeme heyeti sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına hükmederken, iyi hal veya herhangi bir ceza indirimi de uygulanmamıştır.
Davaya Baromuza temsilen Avukat Hakları Merkezi üyemiz Av. İlkem İnal katılmıştır.
Bir avukatın öldürülmesi sadece bir avukatın öldürülmesi olayından ibaret değildir. Bir avukata yapılan saldırı doğrudan bir ülkenin yargı sistemine yapılan bir saldırıdır.
Meslektaşımıza yapılan bu saldırı hem bir avukatın hem de bir yurttaşın güvende olmadığının en büyük kanıtıdır. Avukatlara karşı yapılan sözlü ve fiili saldırıların toplumumuzda sıradanlaştırılması ve olağanlaştırılması asla kabul edilememelidir.
Meslektaşımızın anısı her zaman yaşatacağız. Baromuz, her koşul altında avukata yapılan baskı, tehdit ve saldırıların karşısında yer alacak, bu anlayış ve davranışlarla mücadele etmeye devam edecektir.
Adana Barosu Başkanlığı