08/01/2019
“EMNİYET BİNALARI GİRİŞİNDE YAŞANAN SORUN GİDERİLDİ”

BARO BAŞKANIMIZ VE YÖNETİM KURULUNDAN YENİ EMNİYET MÜDÜRÜNE HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ.

“EMNİYET BİNALARI GİRİŞİNDE YAŞANAN SORUN GİDERİLDİ”

Baro Başkanımız Av.Veli Küçük ve yönetim kurulu üyeleri Muş İl Emniyet Müdürü olarak görev yaparken, Adana Emniyet Müdürü olarak atanan Zafer Aktaş’ı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun temennisinde bulundular.

Adana Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, Baro Başkan Yardımcımız Av. Sabahattin Gümüş, Baro Genel Sekreterimiz Av. Semih Gökayaz, Baro Saymanımız Av. İlknur Önal, Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Timur Ortatepe, Av. Furkan Kılıç ve Av. Nevzat Elçi’nin da yer aldığı ziyarette kentin huzur ve refahına yönelik görüş alışverişinde bulunuldu.

İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Baro başkanımız ve yönetim kuruluna teşekkürlerini bildirdi.

Adana’nın Türkiye açısından çok önemli bir kent olduğuna işaret eden İl Emniyet Müdürü, terör, uyuşturucu, çeteleşme başta olmak üzere yurttaşların huzurunu sağlamaya dönük tüm önlemleri alacaklarını ifade etti.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük de, yurttaşın devlete olan güveninin artması ve adaletin tecelli etmesi için emniyet teşkilatına büyük görevler düştüğünü, bu süreçte Baro ile Emniyet Müdürlüğünün temasta kalarak şeffaf ve denetlenebilir hukuk devletinin gereklerinin yerine getirilmesi gerektiğini kaydetti.

Adana adına yapılan olumlu tüm hizmetlerde güvenlik güçlerinin yanlarında olduklarını, yaşam seviyesinin artmasına yönelik aynı paralelde görev aldıklarını ifade eden Av. Küçük, kentimizin gelişimine katkı koymak için üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini belirtti.

MÜDAFİLİK GÖREVİ İÇİN EMİNİYET BİNASINA GİDEN MESLEKTAŞLARIMIZIN DUYARLI KAPIDAN GEÇMESİ UYGULAMASININ SON BULMASINI İSTEDİ

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük Adana Emniyet Müdürü Aktaş’a zorunlu müdafilik görevi ve mesleki faaliyetleri için Emniyet Müdürlüğüne giden meslektaşlarının, girişte ve otoparktan vatandaş girişine yönlendirilmeleri, x-ray ve duyarlı kapıdan geçmelerinin istenmesi nedeniyle yaşanan sorunun giderilmesini istedi.

Yapılan görüşme sonucunda avukatların kimlik kartlarını göstererek emniyet binalarına giriş yapabilmeleri hususunda mutabakata varıldı ve uygulamanın bu çerçevede yapılacağı ifade edildi.