"ELEŞTİRİ ÖZGÜRLÜĞÜ EN TEMEL YURTTAŞLIK HAKKIDIR"

17/05/2018

BAROMUZDA RUHSAT HEYECANI YAŞANDI

BAŞKANIMIZ AV. VELİ KÜÇÜK;
"ELEŞTİRİ ÖZGÜRLÜĞÜ EN TEMEL YURTTAŞLIK HAKKIDIR"

Baromuzda, staj dönemini başarıyla tamamlayan Av. Bahar Kaymaz ve Av. Büşra Çantay için ruhsat töreni düzenlendi.

Mahmut Esat Bozkurt Avukatlar Salonunda gerçekleştirilen törende meslek yemininlerinin ardından Av. Bahar Kaymaz’a Av. Tuğba Akkoca, Av. Büşra Çantay'a da Av. Nursel Ünal cübbelerini giydirdi.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, ruhsatını takdim ederken, genç meslektaşlarını kutladı ve keyifli bir meslek hayatı diledi.

Ruhsat heyecanı yaşayan genç meslektaşlarını, ailelerini, kendisine emek ve destek veren büro avukatlarını ayrı teşekkürlerini ifade etti. Genç meslektaşlarının 110 bin avukatı içinde barındıran bir mesleğe adım attıklarını söyledi.
"Avukatlık mesleği toplum nezdinde saygınlığı üst düzeyde olan ve yurttaşın adalete erişiminin ve hak arayışının en önemli unsurudur" diyen Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, "29. Dönem Adana Barosu Yönetim Kurulu olarak staj eğitmlerini çok önemsiyoruz. Bu dönem mesleğimizin mutfağını oluşturmaktadır. Eğitim dönemlerinde öğrenilen bilgilerin pratiğe geçirme sürecidir. Avukatlık sadece müvekkil edinme, yüksek ücretli dosyalar elde etme bakış açısıyla yürütülebilecek ve sürdürülecek bir meslek değildir. Sosyal ve toplumsal olaylara duyarlılığı üst düzeyde ortaya koymayı gerektiren bir meslektir. Uluslararası sözleşmeler savunma mesleğinin temsilcileri biz avukatlara içerisinde yaşadığımız toplumun ve dönemin tanıkları gözüyle baktığı gibi bu anlamda da sorumluluklar yüklemektedir. Yaşadığımız mevcut dönemde hukuk devleti, demokrasi ve adalet gibi kavramlar ne yazık ki ciddi ölçüde zedelenmiştir. Bu kavramları savunma noktasında biz avukatlara görev ve sorumluluk düşmektedir. Genç meslektaşlarıma tavsiyem, her zaman mesleklerine bu bakış açısıyla bakmalarıdır." dedi.

BAŞKANIMIZ AV. VELİ KÜÇÜK, OYUNCU BARIŞ ATAY’IN GÖZALTINA ALINMASI HAKKINDA AÇIKLAMA YAPTI.

15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra yaklaşık 2 yıldır ülkede hukukçu olmanın çok daha zorlaştığını belirterek, "Ülkemizde hak ve özgürlükler, yargı bağımsızlığı noktasında ciddi olumsuzluklar yaşadık, yaşamaya da devam ediyoruz." diye Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, oyuncu Barış Atay'ın, gözaltına alınması hakkında açıklama yaptı. Soma'da 4 yıl önce madenci tekmeleyen bir bürokrat bu sürede bir özür dilemezken bağlı bulunduğu siyasi iktidar partisinden adaylığı gündeme gelince özür mesajı yazdı. Barış Atay'ın da, aradan 4 yıl geçtikten sonra 'Samimi olmayan özür yeterli değil. Sorumlulukları olan kişiler yargı önünde hesap vereceksiniz" şeklindeki sosyal medya mesajı üzerine iki gün evvel sabahın erken saatinde gözaltına alınmıştı. Yurttaşlarımızın siyasi iktidarı, ülkemizdeki uygulamaları hangi nedenle olursa olsun doğru bulmama, eleştirme hakları vardır. Bu hassasiyeti ülkenin yönetiminde en üst düzeyde olanların da içselleştirmeleri gerekir. Barış Atay, gece yarısı serbest bırakıldı. Olması gereken buydu. Hatta hiç gözaltına alınmaması gerekirdi. Şiddete dönüşmeyen eleştiri çağdaş, medeni hiçbir ülkede suç olarak görülemez. Eleşktiri hakkı, farklı sesin ve düşünce hakkının ortaya konulması olarak değerlendirilmelidir. Diliyorum ki bir daha böyle bir olay yaşanmaz."

ZEHİRLİ DİL KULLANILMASINA TEPKİ

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, Ülkemizde 24 Haziran seçim sürecinin zor ve sıkıntılı geçtiğini belirterek, "Başta siyasi iktidar temsilcilerinin ve devamında muhalefetin birbirlerine hakarete varıncaya kadar küçük düşürücü, hakarete varan sözleri kabul edilemez. Bu dil ve söylem zehirlidir, toplumu bölme ve ayrıştırma dışında hiçbir sonuç doğurmaz.
Yokluklara, emperyalist güçlere karşı Kurtuluş Savaşında gösterilen kenetlenmeyi daha üst düzeyde ortaya koymak hepimizin görevi ve sorumluluğudur.
Ayrışan, kutuplaşan toplumumuzun daha fazla yıpranmadan güzel ülkemizin olağan günlerine dönmesini, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere armağan ettiği, çocuklarımızdan emanet aldığımız aydınlık, güneşli günlere ulaşmak en büyük dileğimizdir.
Adana Barosu olarak seçim güvenliği merkezi oluşturduk. Seçmen iradesinin en üst düzeyde ve gerçeğe uygun olarak sandığa yansımasını istiyoruz. "