Eğitim Sen Adana Şubesi'ne ziyaret

16/10/2015
Eğitim Sen Adana Şubesi'ne ziyaret
Eğitim Sen Adana Şubesi'ne ziyaret Adana Barosu, 10 Ekim 2015 Cumartesi günü Ankara'da yaşanan bombalı saldırıda hayatını kaybedenler için Eğitim Sen Adana Şubesi'ne başsağlığı dileğinde bulundu. Adana Baro Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık, Baro Genel Sekreteri Av. Merdan Özberk ile birlikte bu ziyaret gerçekleştirildi. Ülkenin geçmişinde bu ve benzer olaylar olduğunu, (K. Maraş, Ankara Bahçelievler, Çorum, Madımak, Reyhanlı ve Suruç vs) son yaşanan olayın ise göz göre göre geldiğini, ancak hiç bir önlem alınmadığını belirten Av. Çıtırık; ülkede yaşanan olayların vahim ve üzüntü verici olduğuna vurgu yaptı. Ülkede; kişi , can ve hukuk güvenliği kalmadığına dikkat çeken Av. Çıtırık, olayla ilgili yayın yasağı getirilmesini de eleştirdi. Av. Çıtırık, "Elbette kanlı eylemlerde maşalar var; asıl önemli olan azmettiricileri bulup ortaya çıkarmaktır. Bizden olan olmayan, insanları kamplaştıran, nefret ve ayrımcılık diliyle bizleri ötekileştirenler kimlerse ilk önce onların yargılanması gerekiyor. Yeri belli, saati belli, bir aydır üç temel örgütlenme ciddi bir şekilde bu miting için çalışıyor. Ülkenin üç temel kurumuna 500 metre uzaklıkta ve onlarca MOBESE'nin içerisinde, emniyete ailelerin yaptığı ihbarlar varken, göz göre göre, bilinçli, planlı-programlı bu menfur saldırı olayı gerçekleşiyor. Oradaki insanların tek bir isteği akan kanın durmasıydı" dedi. Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Ahmet Karagöz de, baromuza ziyaretten dolayı teşekkür ederek, "Birlikte aynı ülkede yaşıyoruz. Bu saldırılarının arkasındaki gücün kimler olduğunu biz biliyoruz. Keşke yasaların, yönetmeliklerin ve kanunların işlediği bir hukuk devletinde yaşıyor olsaydık. "