28/11/2022

DİYARBAKIR BAROSU BAŞKANI AV. TAHİR ELÇİ'Yİ KATLEDİLİŞİNİN 7. YILINDA SAYGIYLA VE ÖZLEMLE ANIYORUZ   İnsan hakları savunucusu, barış elçisi, Diyarbakır Barosu Başkanı, Av. Tahir Elçi, Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki tarihi Dört Ayaklı Minarede, çatışmalardan kaynaklı tahribatı kamuoyu ile paylaşmak ve kültürel mirasa sahip çıkmak için açıklama yaparken katledilmesinin üzerinden 7 yıl geçti. 28 Kasım 2015’te katledilen Av. Tahir Elçi davasına ilişkin herhangi bir ilerleme kaydedilmemiştir. Adana Barosu olarak, Av. Tahir Elçi davasının sonuna kadar takipçisi olacağımızı, meslektaşlarımızın ve kamuoyunun bilgisine sunarız. Av. Tahir Elçi barışın, hak ve adaletin önemli bir elçisi olarak aramızda yaşamaya devam edecektir. Başkanımız Av. Tahir Elçi’yi katledilişinin 7. yılında bir kez daha saygı ve rahmetle anıyoruz. "Diyarbakır ortasında, vurulmuş uzanırım Ben bu kurşun sesini nerde olsa tanırım"  #tahirelçi #adanabarosu #adalet #avukatlar