Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni

18/04/2014
Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni
Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni Baro Başkanımız Avukat Çıtırık: "Bu tabloların bir daha yaşanmamasını diliyorum" Adana'da düzenlenen Devlet Övünç Madalyası ve Tevcih Töreni'ne katılan şehit yakınları, şehitlerinin isimlerinin okunmasıyla gözyaşlarına boğuldu. Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, kürsüye çıkarak şehit ve gazi yakınlarına tek tek övünç madalyası taktı. Yüreğir İlçesi Ramazanoğlu Kültür Merkezi Salonu'nda gerçekleştirilen törende, Baro Başkanımız Avukat Mengücek Gazi ÇITIRIK da protokoldeki yerini aldı. Baro Başkanımız Avukat ÇITIRIK, törene katılan şehit ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diledi. ÇITIRIK, Türkiye'nin, kalkınmada ve halkın refahında kullanacağı kaynakları terörle mücadeleye ayırdığını, oluşan maliyetlerin dışında, askeri ve sivil kayıplarımızla, potansiyel insan sermayemizin de olumsuz etkilendiğini söyledi. Baro Başkanımız Avukat ÇITIRIK, "Ülkemizin birlik ve beraberliğinin, bölünmez bütünlüğünün sağlanması konusunda şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum. Aileler için bu gün, hem zor hem de gurur verici bir gündür. Bu hüzünlü tabloların bir daha yaşanmamasını dilemekteyiz. Toplumsal barış ve toplumsal huzurun sağlanması için ülkemizin insan hakları, demokrasi ve hukuk standartlarının yükseltilmesi gereklidir. Sorumluluk ve yetki makamında olan insanların, ülke gerçeklerini gözeterek akan kanın durması ve istikrarlı bir huzur ortamına kavuşturulması için gerekli sosyal politikaları yaşama geçirmelerini beklemekteyiz" dedi