ÇOCUK VE KADINA YÖNELİK ŞİDDET ve İSTİSMARA KARŞI KURUMSAL İŞBİRLİĞİ İÇİN BAROMUZ İLE SEYHAN BELEDİYESİ ARASINDA PROTOKOL İMZALANDI

13/10/2021

Baromuz ve Seyhan Belediyesi Başkanlığı arasında, ‘çocuk ve kadına yönelik şiddet ve istismara karşı kurumsal işbirliği’ için, protokol imzalandı. Başkanlık odamızda düzenlenen törende, Adana Barosu Başkan Yardımcımız, Kadın Hakları ve Çocuk Hakları Merkez Koordinatörümüz Av. Miyesser Ersalan Önenli ile Seyhan Belediyesi Başkan Yardımcısı Rukiye Çinkılıç protokole imza attı. İmza töreninde, Çocuk Hakları Merkez Başkanımız Av. Gamze Lamba Apaydın ve Av. Murat Gülsün ile merkez üyelerimiz Av. Merve Orçan ve Av. Nazife Semra Şahin de hazır bulundu.

ÇOCUK VE KADINLARA HUKUKİ DANIŞMANLIK YAPILACAK
Protokol ile adalete erişimde zorlanan mağdur ve ihtiyaç sahibi çocuk ve kadınlara Adana Barosu olarak hukuki destek sağlayacağız. Protokol gereği; Seyhan Belediyesi Başkanlığınca Baromuz Çocuk Hakları ve Kadın Hakları Merkezine yönlendirilen şiddet ve istismar mağduru, dezavantajlı gruplarda yer alan çocuk ve kadınlara hukuki danışmanlık ve destek verilecek. İhtiyaç duyulması ve gerekli şartları taşımaları halinde Adana Barosu Adli Yardım Bürosu’ndan avukat görevlendirilmesi yapılacak. Ayrıca Seyhan Belediyesi personeline Baromuz Kadın Hakları ve Çocuk Hakları Merkezi tarafından çocuk ve kadına yönelik şiddetle mücadeleye ilişkin eğitimler verilecek.