"Çocuk Hakları" konusundaki

07/05/2014
Adana Barosu'nun "Çocuk Hakları" konusundaki çalışmaları hız kesmiyor... Adana Barosu Çocuk Hakları Komisyonu tarafından lise ve dengi okullarda gerçekleştirilen "Avukatlık Mesleği ve Çocuk Hakları" konusunda düzenlenen seminerlerin sonuncusu 07.05.2014 Çarşamba günü, Seyhan Danişment Gazi Anadolu Lisesi'nde büyük bir ilgiyle izlendi. Komisyon Başkanı Av. Veysel Tuncil tarafından Adana kamuoyunda yakın zamanda büyük bir infiale yol açan 6 yaşındaki Gizem Akdeniz cinayeti zanlısı için Adana Barosu üyesi çok sayıda avukatın şüphelinin zorunlu müdafilik görevini ve savunmasını dahi üstlenmekten imtina ettiği, avukatlık mesleğinin çok onurlu bir meslek olduğu, çocuk haklarını savunan avukatların bu onurlu görevi daha da yücelttikleri ifade edilerek, Adana Barosu Başkanlığı'nın çocukların cinsel ve ekonomik istismarı başta olmak üzere tüm çocuk hakları ihlalleriyle ilgili davaların yakın takipçisi olduğuna dikkat çekildi. Adana Barosu Çocuk Hakları Komisyon üyelerinden Av. Çiğdem Anteplioğlu Çin, ise, anne ve babaların rahat bir nefes alabilmeleri için, çocuk cinayetlerindeki artış nedeniyle yetkililerin üzerine düşen tüm görev ve sorumlulukları noksansız yerine getirmesi gereğini ifade etti. Seminer katılımcısı öğrencilerin soru ve katkılarıyla yoğun ilgi gösterdiği toplantı sonunda, okul yönetimi gerçekleştirilen eğitim seminerinden duydukları memnuniyeti ifade etti.