ÇOCUK HAKLARI KOMİSYONUMUZ “ÇOCUĞA YÖNELİK CİNSEL İSTİSMARA KARŞI” ÖĞRETMEN ADAYLARINI BİLGİLENDİRDİ

26/04/2019

Baromuz Çocuk Hakları Komisyonu Koordinatör Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Miyesser Erselan Önenli, Komisyon Eş Başkanımız Av. Çiğdem Anteplioğlu Cin, Komisyon Başkan Yardımcılarımız Av. Murat Gülsün, Av. Gamze Lamba Apaydın tarafından Çukurova Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi Öğrencilerine; okul öncesi çocukların istismara uğradığını anladıklarında izleyecekleri yasal süreç ve ailelerden kendilerine gelecek olumsuz tepkilere karşı korunma yolları hakkında bilgi verdiler.

Çocuk Hakları Komisyonumuzun üyeleri tarafından, Çocuk hakları nedir? çocuklar ne tür haklara sahip olduğu, çocukların istismara maruz kalması durumunda veya hukuki bir yardım gerektiğinde Adana’da nerelere başvurabileceği anlatıldı.

Çocukların yaşam hakkından eğitim, sağlık, gelişme, isim, sosyal güvenlik gibi haklarına dair paylaşımlarda bulundular.

15 yaşına kadar çocuğa yapılan her türlü istismarın şikayet olmaksızın kamu davası olduğu hususu anlatıldı.

Ayrıca yargılanmaları halinde devletin çocukların temel güvencelerinin yanı sıra savunmaları için hukuki yardım sağlamakla yükümlü olduğu, mümkün olan her durumda adli kovuşturmadan ve kurumlara yerleştirme yolundan kaçınması gerektiği de belirtildi.

Sunum sonunda soru/cevaplarla geleceğin öğretmen adayları aydınlatıldı.

Eğitim sonunda okul yöneticileri tarafından Çocuk Hakları Komisyonumuzun üyelerine teşekkür edilerek, çiçek takdim edildi.