Çocuk Hakları Çalıştay'ı yapıldı.

21/04/2015
Çocuk Hakları Çalıştay'ı yapıldı.
Ankara Barosu Çocuk Hakları Merkezi tarafından Çocuk Hakları İhlallerine Karşı Barolar Elele başlığıyla adıyla düzenlenen Çocuklara Yönelik Hak İhlallerinin Takibi ve Hukuksal Destek Süreçlerinde Barolar Arası İşbirliği Çalıştayı, 18-19 Nisan 2015 tarihlerinde Ankara Metropolitan Hotel'de yapıldı. Çocuk hakları ihlalleri nedeniyle yapılacak hukuksal mücadelelerde tüm Barolarımızın ortak karar alması ve ortak hareket etmesinin daha etkili bir duyarlılık oluşturacağı inancıyla gerçekleştirilen 37 Baro temsilcisinin katılımıyla yapılan Çalıştay'da, Adana Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Av. Hatice Canhilal ve üyemiz Stj. Av. Dilara Özuğur hazır bulunmuştur. ÇOCUK HAKLARI İHLALLERİNE KARŞI BAROLAR ELELE Açış Konuşmasını Ankara Barosu Başkan Yardımcısı Av. M. Emin Seçkin Arıkan yaptığı iki günlük çalıştayın ilk gününde, baroların çocuk hakları birimlerinin mevcut çalışma sistemleri değerlendirildi ve baroların davalara müdahil olarak katılımının sağlanmasının yolları arandı. Çalıştayın ilk gününde ayrıca, , Cumhuriyet Savcısı Bülent Yücetürk ve Sosyal Hizmet Uzmanı Emrah Kırımsoy'ın konuşmacı olarak katıldığı Özgürlükçü Adalet Sistemine Özgürlükçü Bakış Açısının Sağlanması Paneli yapıldı. Çalıştay, ikinci gün yapılan Baroların Çocuk Hakları Birimlerinin İşbirliği Çerçevesinin Belirlenmesi ve Planlama, Grup Raporlarının Tüm Katılımcılara Sunulması ve Kabulü oturumlarının ardından Çalıştay Değerlendirmesi'yle son buldu.