CHP ADANA MİLLETVEKİLİ ADAYI AV. OYA TEKİN, BARO BAŞKANIMIZ AV. VELİ KÜÇÜK’Ü ZİYARET ETTİ

07/06/2018

CHP Adana Milletvekili Adayı Av. Oya Tekin, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçimleri için çalışmaları kapsamında Baro Başkanımız Av. Veli Küçük’ü ziyaret etti.

Ziyarette konuşan CHP Milletvekili Adayı Av. Oya Tekin, “Herkes için adalet anlayışı ile göreve talip olduk. Seçildiğimiz takdirde Meclis'te yıllardır bir kenara atılmış olan Avukatlık Kanunu yeniden gündeme getireceğiz. ” dedi.
Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük de, mesleğimizin sorunları ve çözüm önerilerini anlattı. Yargı bağımsızlığı, tarafsızlığı, doğal yargıç ilkesine vurgu yaptı.

Av. Küçük, "Hukukun üstünlüğüne inanan, insan onurunun korunmasını gözeten, şeklen değil, özde adalet dağıtmayı esas alan bağımsız ve tarafsız bir yargı, demokrasinin ve hukuk devletinin asli unsurudur. Böyle bir yargı, herkeste saygı uyandırır, hukuka uygun davranan herkese güven verir. Siyasetin girdiği mahkemeden adalet çıkmaz. Adalet olmazsa demokrasi de olmaz” diye konuştu.

Ziyarette gündeme dair konular ve seçim vaadleri konuşuldu.
Görüşmede Baro Başkan Yardımcımız Av. Sabahattin Gümüş, Baro Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Nevzat Elçi, Baro Disiplin Kurulu Başkanımız Av. Mehmet Müftüoğlu, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Av. Güven Özdemir, Av. Hare Arabacı Özdemir, Av. Atilla Ayman, Av. A. Faruk Ulaş, Av. Bora Vardar, Av. Gamze Vardar, Av. Murat Loğoğlu, Av. Oğuzhan Uçar, Av Yusuf Karabulut, Av. Oğuzhan Uçar da hazır bulundu.