CEYHAN’DA DÜZENLEDİĞİMİZ KONFERANSTA “TEBLİGAT HUKUKUNDA GÜNCEL GELİŞMELER VE SON YARGITAY KARARLARI IŞIĞINDA KIYMETLİ EVRAK HUKUKU” ANLATILDI.

06/02/2019

Baromuz tarafından bugün (06.02.2019) düzenlenen ve Gaziantep Barosu Avukatlarından değerli üstadımız Ömür TAŞAR’ın konuşmacı olarak katıldığı, "Tebligat Hukukunda Güncel Gelişmeler”, “Son Yargıtay Kararları Işığında Kıymetli Evrak Hukuku” konulu konferans Ceyhan Adliyesi Konferans Salonunda geniş bir katılımla yapıldı.

Konferans öncesinde Baro Başkanımız Av. Veli KÜÇÜK açılış konuşması yaptı. İlçelerde bulunan meslektaşlarının Adana merkezde düzenlediğimiz seminer, konferans ve panellere zaman zaman katılamamalarından ötürü bu çalışmayı Ceyhan’da yaptıklarını vurguladı.

“TEBLİGAT HUKUKU HAKLARLA İLGİLİ İŞLEMLERİN BAŞLANGIÇ NOKTASIDIR”

Av. Veli KÜÇÜK şu ifadeleri kullandı; “Tebligat Hukuku meslek yaşamımızın her alanında karşımıza çıkan ve zorunlu olarak çok sık uyguladığımız haklarla ilgili işlemlerin başlangıç noktasıdır. Bir diğer önemli konu ; “Son Yargıtay Kararları Işığında Kıymetli Evrak Hukuku” ise güzel ülkemizde ekonomik kriz ve yaşanan sıkıntılar göz önüne alındığında icra hukukunun caydırıcılık noktasında pek bir etkisinin kalmadığını bizler ne yazık ki görüyoruz. Meslekte tecrübeli avukat arkadaşlarım bilir, bizim mesleğe ilk başladığımız yıllarda icra hukuku en fazla uygulanan ve dönüşlerin de çabuk ve önemli ücretlerin elde edildiği dosyalardı.

Ne yazık ki don dönemde mevzuat ve uygulama yöntemlerindeki değişiklikler nedeniyle bu durum yaşamımızda ve mesleki olarak ciddi olumsuz etkiler yarattı. Belirli ölçülerde bunu anlayabiliyoruz. Bir evde ve işyerinde zorunlu eşyaların, malzemelerin haczedilmemesi sosyal, ailesel ve kişisel yaşamın korunması açısından önemli ancak bizim gibi demokrasisini ve ekonomik yaşamını sağlıklı hale getirmeyen ülkelerde kötü amaçlı kişiler tarafından da istismara açık olduğunu görmekteyiz.”

“HİZMETLERİMİZE DEVAM EDİYORUZ”

“Teknik ekibimiz bugün Ceyhan’da tüm baro odalarındaki bilgisayarlarımızı güncelledi. Sizler için elimizden gelen çabayı ortaya koyuyoruz, sorunlarınız hakkında bizlerle ve Ceyhan Baro Temsilcimiz Öznur ÖZBEK hanımla irtibat kurabilirsiniz.

Ceyhan’da meslektaşlarımızın talepleri üzerine Avukat odalarına çipli kart ile giriş konusunda çalışmalarımız devam etmektedir”

“TBB’YE YÖNELİK ELEŞTİRİLERE KULAK VERİLMELİ”

Adana Baro Başkanımız Av. Veli KÜÇÜK, güncel konulara da değindi. “Yargı bağımsızlığı, hukuk devleti, adalet konularında zor ve sıkıntılı süreçten geçtiğimiz günlerde; avukatların baskı altında olduğu, gözaltına tutulduğu, tutuklandığı, yargının baskı ve zulme araç kılındığı, ekonomik kriz nedeniyle genç meslektaşlarımızın bunalımlara ve intihara sürüklendiği bir ortamda baroların ve TBB’nin mesleki sorunlara çözüm odaklı, mesleki bakış açısını ortaya koyarak hukuk, adalet ve yargı bağımsızlığı, evrensel kurallara dayalı hak ve özgürlükler noktasında daha fazla çaba sarfedilmesi gerektiğini, TBB Başkanı dahil hiç kimsenin tutuklu avukatlar hakkında masumiyet karinesini bir kenara bırakarak kesinleşmiş yargı kararı olmadan suçlu ilan edemeyeceğini, terörist diyemeyeceğini, eleştirilerin saygıyla karşılanması gerektiğini” ifade etti.

Av. KÜÇÜK, “Ülkemizin gelecek aydınlık ve güneşli günlerinde geriye dönüp baktığımızda biz de mücadele ettik, eylem, tavır, duruş sergiledik demek tüm hukukçuların sorumluluğu ve görevidir. “ diye konuştu.

Daha sonra Av. Ömür TAŞAR tarafından katılımcılara “Tebligat Hukuku” konusu anlatıldı. Eğitim içeriğinde 7201 sayılı Tebligat Kanunu’un 10, 11, 16, 21, 35, ve 39. maddeleri Yargıtay kararları örneklemeleriyle ayrıntılı bir şekilde anlatıldı. Tebligat hukukunun önemine vurgu yaptı.

Konferansımıza ;
Baro Başkanımız Av. Veli KÜÇÜK, Başkan Yardımcımız Av. Sabahattin GÜMÜŞ, Genel Sekreterimiz Av. Semih GÖKAYAZ, Av. Nevzat ELÇİ, Av. Timur ORTATEPE, Av. Miyesser Eraslan ÖNENLİ, Av. Sinem Tanrısınatapan KESKİN ve Av. Mert KUŞDEMİR ile Ceyhan Baro Temsilcimiz Av. Öznur ÖZBEK, meslektaşlarımızın yanı sıra hakim-savcı ve Ceyhan Adliyesi çalışanlarının katıldığı gözlendi.

Konferans sonunda Av. Ömür TAŞAR’a baromuz adına teşekkür plaketi takdim edildi.