ÇAĞ ÜNİVERSİTESİ'NDE "TÜKETİCİ HUKUKU SEMPOZYUMU" BARO BAŞKANIMIZIN DA KATILIMIYLA BAŞLADI

12/04/2018
ÇAĞ ÜNİVERSİTESİ'NDE

Çağ Üniversitesi Kurucusu A. Yaşar Bayboğan anısına, Çağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen"Tüketici Hukuku Sempozyumu" başladı.

Yaşar Bayboğan Yerleşkesinde Prof.Dr. İlhan Yücel Konferans Salonunda gerçekleşen sempozyumun açılışına Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, Genel Sekreterimiz Av. Semih Gökayaz, Baro Tüketici Hakları Komisyonu Üyemiz Av. Dinçer İşsağlam, Av. Ömer Burukan ve çok sayıda meslektaşımız ile stajyer avukatlarımız, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Sempozyumun açılış konuşmasını Çağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ünal Ay ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yücel Ertekin yaptı. Daha sonra Çağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yücel Ertekin Moderatörlüğünde
İlhan Kara – Ankara 7. Ticaret Mahkemesi Başkanı ( Tüketici hukukunun temel ilkeleri ve güncel sorunlar)
Prof. Dr. Şebnem Akipek Öcal – Ankara Üniversitesi (Ön ödemeli konut satışlarına ilişkin Tüketicinin Korunması Kanunu’nunda yer alan düzenlemenin eşya hukuku ilkeleri kapsamında değerlendirilmesi)

Prof. Dr. Faruk Acar – Marmara Üniversitesi (Konut finansmanı sözleşmesi hakkında bazı tespitler)

Prof. Dr. H. Tamer İnal – Çağ Üniversitesi (Finansal Kiralama Sözleşmesi açısıdan Tüketici İşlemi)

İkinci oturum;

Prof. Dr. Çağlar Özel – Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (Mesafeli sözleşmelerde tüketicinin korunması)
Doç. Dr. Melek Bilgin Yüce – Yeditepe Üniversitesi (Seyahat amaçlı akdedilen sözleşmelerin tüketici hukuku açısından değerlendirilmesi)
Mehmet Akif Tutumlu – Ankara 6. Tüketici Mahkemesi Hâkimi (Temliken satışa dayalı tapu iptal ve tescil davasının Tüketici Mahkemesinde görülme şartları)
Çelik Ahmet Çelik – Tazminat Hukuku Uzmanı (Tüketici Mahkemelerinin görev alanı ne olmalıdır?)

Üçüncü oturum;

Prof. Dr. Ömer Adil Atasoy – İstanbul Aydın Üniversitesi (Borçlar Kanunu’nda düzenlenen bir tüketici sözleşmesi olarak ön ödemeli taksitle satış sözleşmesi)
Doç. Dr. Olgun Değirmenci – TOBB Üniversitesi (Tüketicinin Korunması Kanunu’nda yer alan cezai hükümlerin Kabahatler Kanunu’nun genel hükümleri çerçevesinde değerlendirilmesi)

Yrd. Doç. Dr. Selin Sert Sütçü – Akdeniz Üniversitesi (Elektronik sözleşmelerde tüketicinin korunması)
Yrd. Doç. Dr. Mustafa Şimşek – Çağ Üniversitesi (4077 sayılı Kanunla Mukayeseli 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’daki cezai hükümler) anlatıldı.