BÜYÜK ŞAİRİMİZ FAZIL HÜSNÜ DAĞLARCA'YI VEFATININ 13. YILINDA SAYGIYLA ANIYORUZ

15/10/2021
BÜYÜK ŞAİRİMİZ FAZIL HÜSNÜ DAĞLARCA'YI VEFATININ 13. YILINDA SAYGIYLA ANIYORUZ

26 Ağustos 1914 yılında İstanbul’da doğan ve vefat ettiği 15 Ekim 2008 tarihine kadar Türkçe’nin yaşayan en büyük şairi olarak kabul edilen Fazıl Hüsnü Dağlarca, ilköğrenimin bir bölümünü Adana’nın Kozan ilçesinde tamamladı. İlk yazısı 1927 yılında Yeni Adana gazetesinde yayınlandı.
Usta şairimiz 1967’de ABD’deki Milletlerarası Şiir Forumu tarafından “Türk Şiirinin Yaşayan En Büyük Şairi” seçildi. Türk Dil Kurumu (TDK) Yönetim Kurulu üyesi olan Fazıl Hüsnü Dağlarca, yaşamı boyunca yurt içi ve yurt dışından 11 ödül aldı. Dağlarca, 94 yaşında zatürre tedavisi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.
Şiirimizin usta kalemi Fazıl Hüsnü Dağlarca’yı vefatının 13. yılında saygıyla anıyoruz.

Fazıl Hüsnü Dağlarca, klibi de yapılan ‘BEŞ SESİN İKİNCİSİ’ şiirinde Adana sevgisini anlatıyordu:

Yurt özgürlük ağacı
ben özgürlük dalıyım

Çağların Seyhan’daki
nice yıllık salıyım
Kirvem Adanalıyım

Bir avuç yıldızım var
geleceğin falıyım

Ben yediden yetmişe
kurtuluş masalıyım

ADANA BAROSU BAŞKANLIĞI

@semih.gokayaz @miyesseronenli @ilkermengu @averkancetin @gulyalcinaslan @nevalyurtdas @devilsadvct