BÜYÜK ÖNDERİMİZ GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN ADANA'YA GELİŞİNİN 96. YILDÖNÜMÜ BARO BAŞKANIMIZ AV.VELİ KÜÇÜK’ÜN KATILIMIYLA KUTLANDI.

15/03/2019

Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Adana'ya gelişinin 96. yıl dönümü, törenlerle kutlandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla törenler başladı.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, Atatürk Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunarak, saygı duruşunda bulundu.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 6'ncı Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Hakan Atınç, Türkiye Kuvayı Milliye Mücahitler ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği üyeleri, öğrenciler ve yurttaşlardan oluşan kortej, Adana Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde, Adana Garı'na kadar yürüdü.

Tren garında Mustafa Kemal Atatürk'ün 15 Mart 1923'te buharlı trenle Adana'ya gelişi, temsili olarak canlandırıldı. Trenle gelen gaziler, Türk Bayrağı'nı öperek, Vali Mahmut Demirtaş’a takdim etti. Demirtaş da aynı şekilde bayrağı öperek teslim aldı.

Daha sora burada düzenlenen etkinlikte konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, aradan geçen 96 yıla rağmen Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gelişinin Adana halkına ilk günkü gururu ve heyecanı yaşattığını söyledi.

Program, öğrenciler tarafından şiirlerin okunması ve halk oyunları gösteriyle sona erdi.