BELEDİYE BAŞKANLARIMIZDAN AV.EGE BAĞATUR VEFATININ 29. YILINDA BARO BAŞKANIMIZ AV.VELİ KÜÇÜK'ÜN KATILDIĞI TÖRENLE ANILDI.

16/11/2019

Adana'nın önceki dönem belediye başkanlarından Baromuz mensubu Av. Ege Bağatur, vefatının 29. yılında Buruk Mezarlığı'ndaki kabri başında ailesi ve sevenleri tarafından anıldı.

Adana'da 1973 ile 1977 yılları arasında belediye başkanlığı yapan ve 1975 yılında bir belediye meclisi çıkışı silahlı saldırıya da uğrayan Av. Ege Bağatur, 16 Kasım 1990 yılında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti.

Buruk Mezarlığı'ndaki kabri başında düzenlenen anma törenine Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Güngör Geçer, CHP İl Başkanı Mehmet Çelebi, Adana Milletvekilleri Burhanettin Bulut, Ayhan Barut, Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı Rukiye Çinkılıç, Adana Büyükşehir eski Belediye Başkanı Aytaç Durak, Ege Bagatur'un eşi Av.Yıldız Bagatur, çocukları Av.Çağrı Bağatur, Artuk Bagatur, yakınları ve sevenleri ve Baromuz mensubu Av.Zehra Akarpınar, Av.Can Nadir Nadirler ile sevenleri katıldı.

Törende, Bagatur'un örnek bir belediye başkanı olduğu vurgulandı. Oğlu Çağrı Bagatur da, babasının yeri doldurulamayacak bir insan olduğunu ve çok özlediklerini söyledi.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, “
Avukatlıkta ve siyasete dürüstlüğü ve cesareti ile bizlere her daim örnek olmuş, Adana Belediye Başkanlarından değerli üstadımız Av.Ege Bağatur’u vefatının 29. yılında sevgi, saygı ve rahmetle anıyorum. Ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum.” dedi.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük daha sonra Ege Bağatur’un mezarına çiçek bırakıp dua okudu.