BAZI DAVALARIN VE HUKUKSAL HİZMETLERİN AVUKATLIK ÜCRETLERİNDE UYGULANAN KDV ORANI % 18'DEN % 8'E İNDİRİLMİŞTİR.

04/10/2019
BAZI DAVALARIN VE HUKUKSAL HİZMETLERİN AVUKATLIK ÜCRETLERİNDE UYGULANAN  KDV ORANI % 18'DEN % 8'E İNDİRİLMİŞTİR.

Bazı davalarda, arabuluculuk hizmetleri ve icra takiplerinde alınan avukatlık hizmetlerinde uygulanan KDV oranı yüzde 18'den yüzde 8'e indirilmiştir.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararına göre, aile mahkemeleri, tüketici mahkemeleri ve çocuk mahkemelerinin görev alanına giren davalar ve işler, vesayet davaları ve işleri, bu davalara bağlı kanun yolları, iş uyuşmazlıklarında dava şartı olarak arabuluculuk ile bunlara bağlı ilamlı icra takipleri kapsamında verilen avukatlık hizmetlerinde KDV oranı yüzde 18'den yüzde 8'e indirilmiştir:

Zorunlu harcama değerlendirmesi ile başlayan bu uygulama hukuksal hizmetlerin tamamına özgülenerek yaşama geçmelidir.

Küçük de olsa önemli bir adım ve başlangıç olan bu aşamaya gelinmesinde emeği ve katkısı bulunanlara teşekkür ediyoruz.

Karar metni ek’te sunulmuştur.

Karar metni için tıklayınız.

Meslektaşlarımızın bilgisine saygıyla sunarız.

Adana Barosu Başkanlığı