BAŞKANIMIZ VE YÖNETİM KURULUMUZ ANKARA DÖNÜŞÜ ADLİYE ÖNÜNDE COŞKUYLA KARŞILANDI SAVUNMA DURDURULAMAZ

24/06/2020
BAŞKANIMIZ VE YÖNETİM KURULUMUZ ANKARA DÖNÜŞÜ ADLİYE ÖNÜNDE COŞKUYLA KARŞILANDI  SAVUNMA DURDURULAMAZ

BAŞKANIMIZ VE YÖNETİM KURULUMUZ ANKARA DÖNÜŞÜ ADLİYE ÖNÜNDE COŞKUYLA KARŞILANDI

SAVUNMA DURDURULAMAZ

Türkiye’nin her şehrinden Ankara’ya 19 Haziran 2020 Cuma günü “Savunma Yürüyüşü” başlatan baro başkanları ile eş zamanlı yürüyen Başkanımız Av. Veli Küçük, Başkan Yardımcımız Av. Sabahattin Gümüş, Genel Sekreterimiz Av. Semih Gökayaz ve Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Nevzat Elçi Adana Adliyesi Taş Bina önünde yönetim kurulu üyelerimiz, meslektaşlarımız, yurttaşlarımız, Eğitim Sen ve Cumhuriyet Halk Partisi temsilcileri tarafından "Savunma susmadı susmayacak" sloganlarıyla coşkuyla karşılandı.

Coşkulu karşılamanın ardından konuşan Başkanımız Av. Veli Küçük, Eskişehir yolunda barikata alınarak başkente sokulmadıklarını, kolluk güçleri tarafından darp edilerek, 27 saatlik bekleyişleri esnasında temel ihtiyaçlarının bile karşılanmadığını, çadır bile kurulmasına izin verilmediğini, Anıtkabir’e yürüyüşlerinin de engellenmesi üzerine direnişlerini oturma eylemi yaparak sürdüklerini anlattı.

Baro başkanlarının yolları kesilerek yaşadığı hukuksuzluğa TBB Başkanı Av. Metin Feyzioğlu’nun ortam hazırladığını ve sessiz kaldığını belirten Başkanımız Av. Veli Küçük, “Demokrasiye, hukuka elbette saygımız sonsuzdur ama bu davranışıyla Metin Feyzioğlu artık baroları, avukatları temsil etmemektedir ve meşruiyet sorunu doğmuştur” dedi.

“DAYATMADA ISRAR EDİLİRSE ANKARA’DA BÜYÜK BİR TOLANTI PLANLANIYOR”

Ankara’da Baro başkanları ile yaptıkları toplantıyı da anlatan Başkanımız Av. Veli Küçük, Avukatlık Kanunu’nda değişiklik yapılması konusundaki dayatmanın devam etmesi halinde Ankara’da meslektaşlarımızı ve hassasiyet sahibi herkesi davet edecekleri büyük bir toplantının planlandığını ifade etti.

“BU BAŞARI TÜM YURTTAŞLARIN”

Kararlılığın, dayanışmanın ve mücadelenin en temel insan hakkı olan yürüyüş hakkının yaşama geçmesini sağladığını ve kendilerini başarıya götürdüğünü ifade eden Başkanımız Av. Veli Küçük, “Bu başarı sadece bize ait değildir. Hukuksuzluğu yaşadığımız andan itibaren Türkiye’nin tüm illerinde adliye önlerinde, meslektaşlarımız, meslek odaları be hassasiyet sahibi yurttaşlarımız bizleri asla yalnız bırakmadı. Bu başarıda herkesin payı vardır” dedi.

Yürüyüşün tepeden inme, dayatmacı, zorba bakış açısıyla baroların, meslek odalarının teslim alınamayacağı sonucunu gösterdiğini belirten Başkanımız Av. Veli Küçük, “Baskıya, dayatmaya teslim olmayacağımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum. Avukatlık yasasında bir değişiklik olacaksa bu Baroların, TBB’nin yapacağı bir çalışma ile olabilir. Bunun dışındaki bir yaklaşımı asla kabul etmeyeceğiz. Gideceğimiz daha çok yol, aşacağımız çok engel var. Bu daha başlangıç” dedi.