BAROMUZUN EVSAHİPLİĞİNDE DÜZENLENEN “ULUSLARARASI MÜLTECİLERİ KORUMA VE YAKLAŞIM” KONULU SERTİFİKALI EĞİTİM SEMİNERİ TAMAMLANDI.

04/11/2018

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği - Türkiye Barolar Birliği ve Baromuz tarafından ortaklaşa düzenlenen, "Uluslararası Koruma ve Mültecilere Yaklaşım" Eğitimi Sheraton Otelde başarıyla tamamlandı.

Adli Yardım Komisyonu Koordinatörümüz ve Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Timur Ortatepe, Av. Nevzat Elçi, Türkiye Barolar Birliği Adli Yardım Komisyonu Sekreteri Av. Duygu Özyaman ve 380 meslektaşımızın katıldığı seminerde katılımcılar bilgilendirildi.

Av. Ayşegül Yalçın Eriş, Uygulamada yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri (vekaletname, tebligat,itiraz usulleri, süreler,müvekkile/bilgiye erişim vb.) , Mültecilerle ilgili olarak medeni hukuka ve iş hukukuna ilişkin hususlar (MÖHUK m.4, evlenme, boşanma, doğum kaydı, ölüm, iş piyasasına erişim vb.), kadı ve çocukların korunması, (6284 sayılı kanun, 5395 sayılı kanun, refakatsiz çocuklar yönergesi) BM –Av. Musa Toprak ; Mülteci müvekillere yaklaşım eğitimi konularında sunumlar yaptı.