BAROMUZUN DA KATILIMIYLA 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ COŞKUYLA KUTLANDI.

03/05/2019
BAROMUZUN DA KATILIMIYLA 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ COŞKUYLA KUTLANDI.

MESLEKTAŞLARIMIZ HAK, HUKUK, ADALET VE ÖZGÜRLÜK İÇİN YÜRÜDÜ.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, tüm yurtta olduğu gibi Adana’da da coşkuyla kutlandı. Yürüyüş ve mitinge son yılların en yüksek katılımı oldu.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, Başkan Yardımıcımız Av. Sabahattin Gümüş, Genel Sekreterimiz Av. Semih Gökayaz, Saymanımız Av. İlknur Önal, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Av. Furkan Kılıç, Av. Timur Ortatepe, Av. Mert Kuşdemir, Av. Nevzat Elçi, önceki dönem baro başkanlarımızdan Av. Mengücek Gazi Çıtırık, KHK ile kapatılan Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi çok sayıda meslektaşımız, stajyer avukatlarımız “hak, hukuk, adalet ve eşitlik” sloganları eşliğinde arka arkaya yürüdüler.

Kutlamaya; Baro Müdürümüz Çiğdem Şahin, Mali İşler ve Disiplin Müdürümüz Aysun Öndüzenciler, Başkan Sekreterimiz Arzu Bozyiğit, Basın Danışmanımız Abdullah Yangın, Bilgi İşlem personelimiz İzzet Özhan Özden, Baro personellerimiz; Emrah Ağar, Hüseyin Gazi Ararut, Sabit Duran, makam şoförümüz M. Ali Şenel de katıldılar.

Baromuz, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Adana Tabip Odası’nın çağrısıyla Saat 14.00’te başlayan yürüyüşe binlerce işçi, emekçi, köylü, öğrenci, kadın, çocuk ve gençler katıldı.

Gençlerin de yoğun katılımıyla yürüyüş boyunca renkli görüntüler oluştu.

Çeşitli dövizler ve pankartlar taşıyan meslek kuruluşları, siyasi parti temsilcileri, sendikalar ve bir çok grup, sloganlar atarak miting yapılacak Uğur Mumcu Meydanı’na ulaştı.

Kutlamaya Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Çukurova Belediye Başkanı Av.Soner Çetin ile Adana Milletvekillerinin yanı sıra birçok sivil toplum kuruluşu üyesi katıldı.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, Uğur Mumcu Meydanı’nda yapılan miting esnasında yaptığı açıklamada ; 1 Mayıs’ın aydınlık, güneşli günlere, barış ve kardeşlik ikliminde yaşanacak anlara vesile olmasını diledi. 1 Mayıs’ı kutlamak için 1977 yılında Taksim’e çıkan emek ve özgürlük mücadelesinin öncülerini saygıyla ve özlemle andı.

Miting alanında katılımcılar, halay çekip, çeşitli grup ve sanatçıların müzikleri eşliğinde eğlendi.