BAROMUZUN DA ÇABALARIYLA YENİ KOZAN ADLİYESİ’NİN İNŞASINA BAŞLANMIŞTIR.

22/05/2022
BAROMUZUN DA ÇABALARIYLA YENİ KOZAN ADLİYESİ’NİN İNŞASINA BAŞLANMIŞTIR.

Kozan Adliyesi eski Hükümet Konağı Hizmet Binası’nda kısıtlı ve olumsuz koşullar altında 21 yıldır hizmet veriyor. Baromuzun da yoğun emek ve çaba harcadığı, yatırım programına alınması konusunda uğraş verdiği Kozan’a yeni adliye binasının yapılması için Adalet Bakanlığı kolları sıvadı. Kozan’ın ihtiyacı olan adliye binasının ihalesi Ocak 2022’de yapıldı. Kozan, Batı Çevre Yolu kıyısında temel kazısına başlandı. Bir yıl içinde adliye binasının tamamlanarak hizmete girmesinin planlandığı bildirildi.

Baro Başkanımız Av. Semih Gökayaz, mevcut Kozan Adliye binasının yetersizliği, çatısı ve elektrik hatlarında büyük sorunlar olması, deprem riski taşıması nedeniyle Kozan’a yeni adliye yapılması için başlattığı girişimlerini şöyle aktardı; “Bugün derme çatma odalarla hizmet veremez hale gelen Kozan’a yeni adliye binası yapılması konusunda 2021 yılı Eylül ayında yönetim kurulu üyelerimiz ve Kozan Baro Temsilcimiz Av. Nebi Ocak ile Kozan Kaymakamı, Belediye Başkanı ve Başsavcı ile görüştük. Mevcut binadan kaynaklı sıkıntıları detaylı konuştuk. Kozan Adliyesi’nin fiziki yetersizliği konusunda dosya sunduk. Projenin, 2022 yatırım programına alınması konusunda görüşmeler yaptık. Tüm kurumların el ele verip Kozan’a yakışır bir adliye binasının yapılması konusunda görüş birliğimizi paylaştık. Kozan için güzel bir hizmet olacağına inanıyorum. İlçemizin uzun zamandır göz ardı edilen bu ihtiyacına yönelik gösterdikleri hassasiyet ve girişimleri için; emeği geçenlere teşekkür ederiz.” dedi.

Kozan’a yeni adliye yapılması ve inşasının 2022 yılı yatırım programına alınması için Adalet Bakanlığından 13.09.2021 tarihli yazımızda talepte bulunmuştuk. O yazı ekte sunulmuştur.