BAROMUZUN 2023-2024 ADLİ YIL AÇILIŞI RESEPSİYONU TBB BAŞKANI AV. ERİNÇ SAĞKAN’IN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Adana Barosu, 2023-2024 Adli Yıl açılış etkinlikleri kapsamında gündüz yapılan plaket töreni ve basın açıklamasının ardından akşam Baro Tesisleri’nde resepsiyon düzenledi.
Resepsiyona TBB Başkanı Av. Erinç Sağkan, CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Yeşil Sol Parti Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, Yüreğir Belediye Başkanı M. Fatih Kocaispir, Seyhan Belediye Başkan Vekili Rukiye Çinkılıç, Mersin Barosu Başkanı Av. Gazi Özdemir, Niğde Barosu Başkanı Av. Emin Alper Öztürk, Hatay Barosu Başkanı Av. Hüseyin Cihat Açıkalın, Gaziantep Barosu Başkanı Av. İskender Kahraman, HDP İl Eş Başkanı Mehmet Karakış, TBB Genel Sekreteri Av. Veli Küçük, Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Selahattin Menteş, TMMOB İKK Adana Temsilcisi Ahmet Uncu, avukatlar ve stajyer avukatlar ile çok sayıda davetli katıldı.
Baro Başkanımız Av. Semih Gökayaz ile Yönetim Kurulu üyeleri, konukları kapıda karşılayıp gece boyunca yakından ilgilendi. Avukatlar, eşleri ve misafirlerin katıldığı kokteylde meslektaşlarımız bir araya gelmenin mutluluğunu sohbet ederek yaşadılar.
Av.GÖKAYAZ, “UMUDUMUZU DİRİ TUTMALIYIZ”
Baro Başkanımız Av. Semih Gökayaz resepsiyonda yaptığı konuşmada, bir arada olmanın heyecan ve mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, “Yurttaşlarımızın hak arayışının ve adalete erişiminin sesi olan biz avukatlar, insan hakları, hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı mücadelesi vermeye devam edeceğiz. Mesleğimizin, ülkemizdeki hukuk düzeninin elbette sorunları çok ama umudumuzu da diri tutmalıyız. Karamsarlığa kapılmadan adaletin güvencesi olmaya devam edeceğiz. Bu gece bir özlem giderme, kaynaşma gecesi. Resepsiyonumuza katılan misafirlerimize teşekkür ediyorum. Tüm meslektaşlarıma adaletin tecelli ettiği, mesleki sorunlarımızın geride kaldığı güzel bir adli yıl diliyorum.” şeklinde konuştu.
Av. SAĞKAN; “TBB ve BAROLAR, ADALETİN TESİSİ İÇİN ZORUNLU KURUMLARDIR”
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Erinç Sağkan, konuşmasında şunları söyledi:
“Deprem sürecinde yüz yirmi iki meslektaşımızı kaybettik. İlk günden itibaren 81 Baromuz ve Türkiye Barolar Birliği o bölgede meslektaşlarımızın ve yurttaşlarımızın sorunlarına koştu. Türkiye Barolar Birliği'nin yaptığı suç duyurusu yüzlerce kişinin ölümünden mesul bir müteahhit yakalandı. İşte barolar da Türkiye Barolar Birliği de bu ülkede adaletin tesisi için zorunlu kurumlardır. Ancak bu zorunlu kurumlar gücünü siz kıymetli meslektaşlarımızdan alıyor. Bu sebeple mesleğimizin sorunlarının çözümü için de yüz seksen bin avukat birlikte mücadele edersek eğer, çözülmeyecek hiçbir sorun olmadığını düşünüyor, Yeni adli yılın hepimiz için hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum”
Konuşmaların ardından program sohbet ortamında sona erdi.