BAROMUZDAN YARGI KARARINA RAĞMEN İZMİR BAROSUNUN GENEL KURULUNUN ENGELLENMESİNE TEPKİ.

17/10/2020
BARO BAŞKANIMIZ AV. VELİ KÜÇÜK;
“DEMOKRASİ, İKTİDARIN VE POLİS DEVLETİNİN SALDIRISI ALTINDADIR”
İzmir Konak 1.İlçe Seçim Kurulu, 1. İdari Mahkemesi’nin İzmir Barosu'nun genel kurulunun ertelenmesine ilişkin yürütmenin durdurulması kararını tanımadı.
Baro Başkanımız Av. Veli Küçük yaşanan hukuk dışılığı ve çağ dışı uygulamayı esefle kınadı.
“İzmir Barosu’nun, meslek kuruluşlarının genel kurullarının koronavirüs salgını nedeniyle 1 Aralık 2020’ye kadar ertelenmesine ilişkin kararın yürütmesinin durdurulması istemi mahkeme tarafından haklı bulunmuştur.
İzmir Barosu’nun meslektaşlarımızı genel kurula davet ettiği Kültürpark Fuar 3 Numaralı Hol, polis ekiplerince abluka altına alınarak toplantıya izin verilmemesi kabul edilemez.
Avukatların iki yılda bir iradelerini ortaya koydukları genel kurulları, salgın hastalığı bahane ederek İçişleri Bakanlığı’nın yasaklamasına karşın İdare Mahkemesi “yapabilirsiniz” kararına rağmen
İçişleri Bakanlığı, İlçe Seçim Kurulu’nu arkasına alarak avukatla sandığın arasına girmiştir. Milli iradenin öneminden dem vurulduğu bir dönemde bu uygulamayı esefle kınıyorum.
Yerel mahkemenin anayasa mahkemesinin üstünde sayıldıgı hukuk düzeninde bu çağdışı görüntülerin olmasına şaşırmıyoruz.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin nitelikleri arasında Anayasa'nın 2. Maddesine göre, hukuk devleti olduğu da belirtilmiştir.
Bu tarz uygulamalara ancak Nazi Almanya'sında veya Stalin Rusya'sında rastlanılmıştır. Korku İmparatorluğu'nun polis devletini yaşama geçirme yönündeki atılan adımlardan biridir.
Avukatlardan ve Barolardan bu kadar korkmayın...
Kendi yaptığınız zulümden ve hukuka aykırı uygulamalara bir son verin.
Barolar, hukuk devletini ve demokrasiyi savunmaya devam edecektir ve polis devletinin her türlü uygulamalarına da kararlılıkla karşı duracaktır. “