BAROMUZDAN “VARLIK” MÜCADELESİ BAŞKANIMIZ AV. VELİ KÜÇÜK; “3 TEMMUZ’DA ANKARA BÜYÜK SAVUNMA MİTİNGİNDE BULUŞALIM”

30/06/2020
BAROMUZDAN “VARLIK” MÜCADELESİ  BAŞKANIMIZ AV. VELİ KÜÇÜK;  “3 TEMMUZ’DA ANKARA BÜYÜK SAVUNMA MİTİNGİNDE BULUŞALIM”

BAROMUZDAN “VARLIK” MÜCADELESİ

BAŞKANIMIZ AV. VELİ KÜÇÜK;

“3 TEMMUZ’DA ANKARA BÜYÜK SAVUNMA MİTİNGİNDE BULUŞALIM”

Baromuz ve Adana Akademik Meslek Odaları ile birlikte düzenlenen Baroları işlevsiz kılacak, bölecek ve ayrıştıracak “Çoklu Baro” Projesine karşı “Savunmaya Dokunma” Yürüyüşü kolluk güçleri tarafından engellendi.

Başkanımız Av. Veli Küçük ile birlikte yönetim kurulu üyelerimiz, meslektaşlarımız ve katılımcılar hukuk dışı bu uygulamayı oturma eylemiyle protesto etti.

Meslektaşlarımız, Avukatlık Kanunu'nda yapılmak istenen değişikliği protesto etmek amacıyla Atatürk Parkı’na kadar yürümek üzere eski adliye binası önünde toplandı.
Eyleme Başkanımız Av. Veli Küçük, yönetim kurulu üyelerimiz, ADAMOB Dönem Sözcüsü ve Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Ahmet Hilal, Adana Eczacı Odası Başkanı Ecz. Mürsel Yalbuzdağ ve TMMOB İKK İl Sekreteri Erol Salman, Cumhuriyet Halk Partisi Adana İl Başkan Vekili Hacı Karaaslan ve yönetim kurulu üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi Çukurova İlçe Başkanı Av. Remzi Ümit Atay, Cumhuriyet Halk Partisi Seyhan İlçe Başkanı Ahmet Dardağan CHP Yüreğir İlçe Başkanı Bülent Öğrü önceki dönem milletvekilleri İbrahim Özdiş, Zülfükar İnönü Tümer, önceki dönem baro başkanlarımız Av. M. Ziya Yergök, Av Aziz Erbek Av. Mengücek Gazi Çıtırık, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve yurttaşlarımız katıldı.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, eylemde, koronavirüsle mücadele kapsamında alınan kararlar kapsamında kolluk güçlerinin yürüyüşüne izin verilmemesi üzerine katılımcılarla birlikte direnişe geçtiler. Kolluk güçleriyle kısa süre yaşanan arbedenin ardından katılımcılar oturma eylemine başladı.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, Yönetim Kurulu üyelerimiz ve meslektaşlarımız, “Savunmaya Dokunma”, “Adalet Herkese Lazım” ve “Savunma Özgürlüktür” yazılı pankartlar eşliğinde sloganlar attılar. Halaylar, marşlar ve türküler eşliğinde eylem yaklaşık 1 saat sürdü.

Başkanımız Av. Veli Küçük, burada yaptığı kısa açıklamada, baroları işlevsiz kılacak, bölecek ve ayrıştıracak çoklu baro projesine karşı olduklarını söyledi.

Barışçıl eylem için burada olduklarını belirten Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, “Protestolarımız ve eylemlerimiz devam edecek. 3 Temmuz Cuma günü Türkiye’nin tüm avukatlarını, duyarlılık sahibi tüm yurttaşlarımızı davet edeceğimiz büyük Ankara yürüyüşümüz ve mitingimiz olacak. “Savunmaya Dokunma” yürüyüşüne destek vermek üzere toplanan meslektaşlarıma, meslek örgütü yöneticilerine ve siyasi partilerin temsilcilerine teşekkür ediyorum. Mücadelemiz varlık mücadelesidir. Baroları bölmeye, işlevsiz hale getirmeye, yargının bağımsızlığı ve savunmanın özgürlüğünü ortadan kaldırmaya dair hukuksuzluğa ve diktatoryal yaklaşıma hiçbir zaman geçit vermeyeceğiz. Protestolarımız ve eylemlerimiz devam edecek.” dedi.

Hukuk dışı engelleme nedeniyle eylem sonunda tutanak tutulmak üzere imza toplandı.