BAROMUZDAN HAYVANA EZİYET EDEN KİŞİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU YAPILDI

07/01/2019
BAROMUZDAN HAYVANA EZİYET EDEN KİŞİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU YAPILDI

Adana Barosu Hayvan Hakları Komisyonumuz, Ankara'da yavru bir yaban domuzuna işkence ederek katleden ve bunu da sosyal medya üzerinden paylaşan Ş.Y. adlı şahıs hakkında suç duyurusunda bulundu.

Hayvan Hakları Komisyonu Koordinatörümüz Av. Furkan Kılıç, Komisyon üyelerimiz Av. Funda Adamhasan, Av. Selay Dağsuyu, Av.Anılcan Gövenç Av.Zeynep Baykam, Av.Sibel Öner ve Stajyer Av. Eray Balcı ile birlikte Adana Cumhuriyet Savcılığı Suçüstü Bürosu’na suç duyurusunda bulundu.

Baro Hayvan Hakları Komisyonu Koordinatörümüz Av . Furkan Kılıç, hayvanlara yapılan insanlık dışı işkence ve eziyetlerin durdurulması için TCK kapsamında koruyucu önlemler alınması ve en önemlisi bu tarz eylemlerin suç olarak değerlendirmesi gerektiğini vurguladı.

Komisyon Başkan Yardımcımız Av . Funda Adamhasan da, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununun "Yasaklar" başlıklı 14. maddesinde; hayvanlara ilişkin yasak fiilerin hükme bağlandığını, Hayvan Hakları Evrensel Bildirgesi'nde ise bu hususta; bütün hayvanların yaşam önünde eşit olduğunu hatırlattı.

Av. Adamhasan, "Olayın araştırılarak diğer sahipsiz  sokak hayvanlarına da eziyetin  ve öldürülmesinin önlenmesi, bu hayvanların can güv enliğinin sağlanması amacıyla şüpheli Ş.Y. hakkında gerekli işlemlerin yapılarak cezalandırılması için kamu davası açılmasını istiyoruz" dedi.