BAROMUZDAN HASAR VE SİGORTA TAKİPÇİLERİ HAKKINDA 4 AYRI SUÇ DUYURUSU

28/07/2020
BAROMUZDAN HASAR VE SİGORTA TAKİPÇİLERİ HAKKINDA 4 AYRI SUÇ DUYURUSU

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, Başkan Yardımcımız Av. Sabahattin Gümüş, Genel Sekreterimiz Av. Semih Gökayaz, yönetim kurulu üyemiz Av. Sinem Tanrısınatapan Keskin, Av. Timur Ortatepe, Sigorta Aracıları ve İş Takipçileri ile Mücadele Komisyonu Başkanımız Av. Hikmet Kazancı ile birlikte yurttaşlarımızın mağduriyetlerine yol açan “1136 Sayılı Avukatlık Kanununa Muhalefet Suçu” nedeniyle sigorta aracılık hizmetleri ya da hasar takip merkezi gibi biri Ceyhan’da olmak üzere çeşitli adlarla faaliyet gösteren kişilere ve şirketlere yönelik şikayetlerin artması üzerine Adana Cumhuriyet Başsavcılığına 4 ayrı 2020/40877, 2020/40979, 2020/40980 ve 2020/3303 soruşturma numarasıyla suç duyurusunda bulundu.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, meslektaşlarımızın yetkilerini gasp ederek, yurttaşlarımızın büyük mağduriyetlerine yol açan sigorta aracılık hizmetleri ya da hasar takip merkezi gibi adlarla faaliyet gösteren kişilere ve şirketlere yönelik şikayetlerin artması üzerine Sigorta Aracıları ve İş Takipçileri ile Mücadele Komisyonu Başkanımız Av. Hikmet Kazancı’nın çalışma yaptığını belirtti.

“İNSANİ DUYGULAR SÖMÜRÜLEREK, YETKİLERİMİZ GASP EDİLEREK BÜYÜK BİR SEKTÖR OLUŞTURULMAKTA”

Avukatlık mesleğinin 3 bin yıllık geçmişiyle kutsal bir meslek olduğunu vurgulayan Başkanımız Av. Veli Küçük, “Meslektaşlarımızın her bir davada müvekkillerinin menfaati için harcadıkları emeğin ve zamanın asla böyle çok kolay ve yasal olmayan yöntemlerle gasp edilmesine izin vermeyeceğiz. Baro olarak asla bu emek hırsızlarının peşini bırakmadan meslektaşlarımızın haklarını koruyacağız” ifadelerini kullandı.

YURTTAŞLARIMIZA ÇAĞRIDA BULUNDU

Trafik kazaları nedeniyle meydana gelen maluliyet zararı ya da destekten yoksun kalma zararının tazmini için ya sigorta şirketine başvuru yapıldığını ya da dava açıldığını anımsatan Başkanımız Av. Veli Küçük, “Trafik kazası ve sigorta sorunlarınızda aracılara güvenmeyin. Avukatınıza danışın. 1136 sayılı Avukatlık Kanununa göre ‘avukatlık ve hukuki danışmanlık hizmetlerini sadece avukatlar verebilir’. Bu nedenlerle bundan böyle yasal olmayan yollarla gerek avukatlarınızın yetkisini gasp eden gerekse vatandaşlarımızın mağduriyetlerine neden olan sigorta şirketleri ile aracı kuruluşlar üzerinde sıkı bir şekilde denetim ve takip yapılacaktır. Bu şekilde tespiti yapılan kişi ve kuruluşlar hakkında gerekli her türlü yasal yollara başvurulacağının bilinmesini tüm meslektaşlarımıza ve yurttaşlarımıza duyuruyoruz.”

Sigorta Aracıları ve İş Takipçileri ile Mücadele Komisyonu Başkanımız Av. Hikmet Kazancı da, “Sigorta şirketleri ve aracı kuruluşlar yetkilerini aşarak, yasal olmayan yollarla emek vermeden ve çok kısa yollarla para kazanma ve dolayısıyla büyük bir rant peşindedirler. Yeterli hukuk bilgiye sahip olmayan bu kişiler yurttaşlarımızın hak kaybına uğramasına ve zarar görmesine neden olmaktadır.

Yurttaşlarımıza gerek telefonla gerek hastanede ulaşan bu kişilere itibar edilmemesi önem arz etmektedir. Böyle kişilere karşı baromuza veya bulundukları ilin savcılıklarına şikayette bulunabilirler. Bu konuyla ilgili Baromuz hem meslektaşlarımızın hem de yurttaşlarımızın haklarını korumaya devam edecektir.”

Suç duyuruları için tıklayınız.