BAROMUZDAN AVUKATLIK KANUNUNA AYKIRI ARACILIK HİZMETİ VEREN İNTERNET SİTESİ KURUCU VE YÖNETİCİLERİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

21/05/2020

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, Başkan Yardımcımız Av. Sabahattin Gümüş ve Genel Sekreterimiz Av. Semih Gökayaz ile birlikte Adana Cumhuriyet Başsavcılığına 1136 Sayılı Avukatlık Kanununa aykırı olarak aracılık hizmeti veren www.avukatbul.com , www.e-avukatbul.com internet siteleri kurucu ve yöneticileri hakkında soruşturma açılması ve cezalandırılmaları için haklarında 2020/2684 soruşturma numarası ile kamu davası açılması talebinde bulundular.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, savcılıkta yaptığı açıklamada; “Avukatlık Kanununa, meslek kurallarına, avukatların da tabi olduğu reklam yasağına aykırı bu durumun etik olmadığı ortadadır.

Avukatlık Kanununun 48. maddesi ile yasaklanan avukatların aracılık hizmeti alamayacaklarına ilişkin yasaklamaya aykırı bir şekilde avukatlarla vatandaş arasında bir aracılık hizmeti vermektedirler.

1136 Sayılı Avukatlık Kanunun 48.maddesi gereği; Avukat veya iş sahibi tarafından vadolunan veya verilen bir ücret yahut da herhangi bir çıkar karşılığında avukata iş getirmeye aracılık edenler ve aracı kullanan avukatlar altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Bu eylemi yapanlar memur iseler, verilecek hapis cezası bir yıldan aşağı olamaz.

www.avukatbul.com , www.e-avukatbul.com linkinde yayımlanan sitede kanuna aykırı bir şekilde aracılık hizmeti verdiklerini açıkça itiraf etmektedirler.

Avukatlık Kanununda ve fiili avukatlık uygulamalarında uzman avukatlık gibi bir kavram ve uygulama olmadığı halde haksız rekabete sebebiyet verecek şekilde sitelerine kayıtlı avukatları konularında uzman avukatlar olarak tanıtmakta bu şekilde avukatlık kanunu ile yasaklanmış bulunan reklam yasağı da ihlal edilmektedir. Kanuna aykırı bir şekilde keyfi ve fiili olarak ben yaptım oldu mantığı ile oluşturulan bu sitelerin avukatlık mesleğinin onuruna ve itibarına gölge düşürdügü haksız rekabete sebebiyet verdiği ve haksız kazançlar elde edilmesine yol açması nedeniyle avukatlık kanuna muhalafet eden internet sitesinin kurucu ve yöneticisi hakkında suç duyurunda bulunuyoruz. Meslektaşlarımızın hak ve hukukunu sonuna kadar koruyup kollamakta kararlıyız.” ifadelerini kullandı.

Suç duyurusu ektedir.