BAROMUZDAN ADANA’DA KÖPEĞİNE EZİYET EDEN ŞAHIS HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

20/05/2019
BAROMUZDAN ADANA’DA KÖPEĞİNE EZİYET EDEN ŞAHIS HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Adana Barosu Hayvan Hakları Komisyonumuz, Adana’da komşusunun tavuğuna saldırdığı gerekçesiyle çekicinin arkasına zincirle bağlanarak yaralanan köpeğin sahibi hakkında Adana Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Baromuz Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Av. Gülşah Görür, hayvanlara yapılan insanlık dışı işkence ve eziyetlerin durdurulması için TCK kapsamında koruyucu önlemler alınması ve en önemlisi bu tarz eylemlerin suç olarak değerlendirmesi gerektiğini vurguladı.

Hayvan Hakları Komisyonu Başkanımız Av. Gülşah Görür tarafından yaralı köpek tedavi ettirildi. Av. Görür, “Köpeğimiz antibiyotik tedavisini oldu, vitamin desteğini aldı. Biz de yuva bulma sürecinde daha konforlu bir yerde olması için barınaktan alarak bir hayvan oteline götüreceğiz. Artık yeni yuvasını bulacağız” diye konuştu.