BAROMUZDA YILIN SON RUHSAT TÖRENİYLE 12 GENÇ MESLEKTAŞIMIZ AVUKATLIĞA ADIM ATTI

28/12/2018
BAROMUZDA YILIN SON RUHSAT TÖRENİYLE 12 GENÇ MESLEKTAŞIMIZ AVUKATLIĞA ADIM ATTI

Baromuzda staj dönemlerini başarıyla tamamlayan 12 genç meslektaşımız 2018 yılının son ruhsat töreninde büyük bir heyecan ve mutluluk içerisinde avukatlığa adım attılar.

Adana Adliyesi Mahmut Esat Bozkurt Avukatlar Salonumuzda gerçekleştirilen törene Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, Baro Başkan Yardımcımız Av. Sabahattin Gümüş, Baro Genel Sekreterimiz Av. Semih Gökayaz, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Av. Nevzat Elçi, Av. Timur Ortatepe, Av. Mert Kuşdemir, Av. Sinem Tanrısınatapan Keskin, Av. Miyesser Ersalan Önenli ile çok sayıda davetli ve meslektaşlarımız katıldı.

RUHSAT ALMAYA HAK KAZANDILAR

Ruhsat almaya hak kazanan genç meslektaşlarımız; Aysel Kaya, Mehmet Ömer Kesilmiş, Mehtap Simge Akciğer, Oğulcan Erken, Büşra Pala, Ezgi Ercandırlı, Erkan Bölad, Tunahan Aslan, Sema Ertural, Ömer Faruk Aydın, Aygül Karaköse ve Samet Karayiğit’in toplu halde yemin etmesinin ardından Baro Başkanımız Av. Veli Küçük söz aldı.

Baro Başkanımız Av. Küçük, bugünün baromuz için mutluluk ve keyif günü olduğunu, genç meslektaşlarının yaşamlarının her anında bugünü hatırlayacaklarını ifade etti.

Genç meslektaşlarına dilek ve temennilerde bulundu:
"Bugün ruhsat alarak aramıza katılan genç meslektaşlarımı kutluyorum. Zorlu bir eğitim sonrasında bu mutlu güne ulaştılar. Staj aşamasındaki süreçte baromuzca staj eğitimlerini dolu dolu geçirdiler. Meslek etiği ve meslek kurallarının ön planda tutulduğu bürolarda da mesleğin pratiğini yaptılar. Bugünlere gelmelerinde en büyük pay hiç kuşkusuz ailelerinindir. Ve en büyük alkışı da onlar hak etmektedir. Başarılı bir meslek hayatı süreceğinize inancım tamdır."

Konuşmasında, Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) “Savaş bir halk sağlığı sorunudur” şeklindeki açıklaması nedeniyle Merkez Konsey üyelerinin Ankara Adliyesi 32. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandığı davaya katıldığını ifade etti.

“HİÇ KİMSE BU METİNDEN SUÇ ÇIKARAMAZ"

Hekimlerin halkın sağlığını korumak ve savaş kararları alanlara uyarıda bulunmak gibi bir görevleri olduğunu belirten Av . Küçük, "Bu metinden suç üretilmesi kabul edilemez. Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Zorunlu olmadıkça savaş bir cinayettir" sözünü yöneticilere hatırlatmak isterim." dedi.

Uludere katliamının 7. yılı nedeniyle de duygularını belirten Av . Küçük," 28 Aralık 2011 tarihinde Şırnak'ın Uludere ilçesindeki 28'i aynı aileden, 19’u çocuk toplamda 34 kişi savaş uçaklarının bombardımanı sonucu yaşamını kaybetti.

Savcılıkça takipsizlik kararı verilmesinin ardından katliamla ilgili son olarak Anayasa Mahkemesine yapılan başvuru da reddedilince yakınlarını kaybedenler Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvurmuştu. Aradan geçen yedi yıla rağmen, ölümlerin sorumlularının açığa çıkarılmasına ilişkin herhangi bir ilerleme kaydedilmemesi hukuk devletinin ayıbıdır" dedi.

Genç meslektaşlarımıza cübbeleri; Av . Tayyar Yılmaz, Av. Yüksel Burçin Nardalı, Av. Hüseyin Karadağ, Av. Sefa Ün, Av. Kemal Koyuncu, Av. Sinem Tanrısınatapan Keskin, Av . Pelin Gençdal, Av. Cebrail Uskaner, Av . Cem Çınar, Av. Abdülsamet Gürbüz, Av. Muaffak Özsoy, Av. Coşkun Karakuş ve Av. Ayşe Çolak tarafından cübbeleri giydirildi.