BAROMUZDA STAJ DÖNEMLERİNİ TAMAMLAYAN GENÇ MESLEKTAŞLARIMIZ TÖRENLE CÜBBE GİYDİ

13/09/2018
BAROMUZDA STAJ DÖNEMLERİNİ TAMAMLAYAN GENÇ MESLEKTAŞLARIMIZ TÖRENLE CÜBBE GİYDİ

Baromuzda staj dönemlerini başarıyla tamamlayan genç meslektaşlarımız Buket Saklıyan ve Mehmet Altunova'ya Başkanlık makamında düzenlenen törenle ruhsatnameleri takdim edildi.

EMEĞİ GEÇENLERİ KUTLADI

Geniş katılımla gerçekleştirilen ruhsat töreninde Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, genç meslektaşlarına 23 yılını tamamlayan bir meslektaşı olarak tavsiyelerde bulundu. Avukatlık mesleğinin karşı tarafı 'anlama, empati ve diyalog kurma mesleği' olduğunu vurguladı. Hukuk devleti, hak ve özgürlükler noktasında sorunlar yaşadığı dönemde savunma mesleğine adım atan genç meslektaşlarını,başarının gerçekleşmesinde maddi ve manevi tüm katkılarını ortaya koyan ailelerini, staj yaptıkları birbirinden "kıymetli" büroların avukatlarını kutladı.

'KAMU HİZMETİ' VERMEKTEYİZ

Avukatlık mesleğinin 3 bin yıllık geçmi olduğunu hatırlatan Av. Veli Küçük, Avukatlığın, hak arayışının, en önemli unsuru olduğunu ifade etti.

Av. Küçük, "Türkiye genelinde Avukat sayısı 105 bini aşmıştır. Baromuza mensup 2 bin 500 avukat, 478 stajyer avukat bulunmaktadır. Kamusal yönü olan bir mesleğin temsilcileri olarak büyük bir aileyiz. Türkiye'de sayısal olarak altıncı büyük baro konumundayız. Ülkemizdeki toplumsal, sosyal ve hukuksal olaylara gösterdiği hassasiyet ve hukuk kavramına verdiği anlamla Türkiye'nin en önde gelen Barosuyuz. Biz de bu sürece katkı sunmaktan dolayı mutluyuz. 2 yıllık bir sürecin sonuna geldik, yaklaşık 1 ay sonra genel kurul yapacağız. Mesleğimize hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.
Savunma mesleğinin temsilcisi olmayı haketmenin zor olduğunu ifade eden Av. Küçük, genç meslektaşlarına keyifli ve bol kazançlı meslek hayatı dileğinde bulundu.

Genç meslektaşlarımıza cübbelerini ise Av. Ali Yavuz, Av. Murat Aydın, Av. Hasan Özler, Av. Volkan Özgüven giydirdi.