Baromuzda ruhsat töreni yapıldı-

27/08/2015
Baromuzda ruhsat töreni yapıldı-
Baromuzda ruhsat töreni yapıldı Avukatlık stajını bitirerek ruhsat almaya hak kazanan meslektaşlarımız Gökçe Çetin, Agah Öztürk, Çağla Yavaş (Çağ Üniversitesi) ve Uğur Aşık (Erzincan Üniversitesi) Mahmut Esat Bozkurt Salon'unda düzenlenen törenle yemin ederek ruhsatını aldı. Meslektaşımızın ailelerinin ve meslektaşlarımızın katılımlarıyla gerçekleşen törende ruhsatı Baro Genel Sekreterimiz Av. Merdan Özberk tarafından verilirken, cübbesini yanında staj yaptığı üstadlarımız Av. Nizar Savaş, Av. Ayşegül Suluoğlu, Av. Ruken Çelik ve Av. Merdan Özberk tarafından gururla giydirildi. Baro Genel Sekreteri Av. Merdan Özberk, yaptığı konuşmada, bambu ağacının yetişirken 5-6 yıl kök saldığını örnek göstererek, sabırla ve emekle çalışmanın başarıyı getireceğini belirtti. Av. Özberk, avukatlık mesleğinin kural ve ilkelerine uygun davranılması halinde insanın 'vezir' aksi tutum sergilenmesi halinde 'rezil' olunabileceğini ifade etti. YARBAY ALKAN'A SAHİP ÇIKTI Osmaniye'de, şehit Yüzbaşı Ali Alkan'ın cenaze töreninde yaptığı konuşma nedeniyle ağabeyi Yarbay Mehmet Alkan'ın sosyal medyada linç edilmesine de tepki gösteren Av. Özberk, "Yüreği yangın yerine dönmüş, kardeş acısını dibine kadar yaşayan bir insanın duygularını dışa vurması kadar doğal bir durum yoktur. Kendisine yapılan çeşitli yaftalamaları kınıyoruz. Ayrıca, iki yurttaşımızın da Cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklanmış ise de TCK 125 -1 maddesinde (hakaret) cezanın üst sınırının 2 yıl olduğu, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 100/4 maddesinde 'Sadece adli para cezasının gerektirdiğine veya hapis cezasının üst sınırı 2 yıldan fazla olmayan suçlardan tutuklama kararı verilemez" hükmünün getirildiği anlaşılmaktaadır Üst sınırı 2 yıl olan hakaret suçundan kişinin tutuklanmasını doğru bulmuyoruz" diye konuştu. Mesleğe yeni adım atan meslektaşımıza başarılı, uzun ve kazançlı bir meslek hayatı diliyor tebrik ediyoruz.