BAROMUZDA RUHSAT MUTLULUĞU VE HEYECANI YAŞANDI

09/08/2018
BAROMUZDA RUHSAT MUTLULUĞU VE HEYECANI YAŞANDI

Baromuzda staj dönemini başarıyla tamamlayan Faruk Belhan Başkanlık makamında düzenlenen yemin töreniyle avukatlık mesleğine adım attı.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, aramıza katılan genç meslektaşını, ailesini ve kendisine emek veren büro avukatı Av. Atilla Ayman'ı kutladı.

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer'in de katılımıyla gerçekleşen ruhsat töreninde konuşan Av. Küçük, "Avukatlık kutsal bir meslek ve yurttaşın hak arayışının ve adalete erişimin en önemli unsurudur. Yargının kurucu unsuru olan mesleğimiz her zaman ne şartta olursa olsun evrensel hukuk kurallarını savunan meslektir.
Hukuk ve aydınlanmanın temsilcisi olarak, sizin de Cumhuriyetimizin 95 yıllık çağdaşlaşma ve aydınlanma kazanımlarını korumaya çalışacağınıza inancım tamdır. Türkiye'nin bir an evvel yargı bağımsızlığı, ifade ve düşünce özgürlüğünün sağlandığı, hesap verilebilirlik ve şeffaflık ilkesinin yaşama geçtiği günlere ulaşmasını diliyorum" dedi.

Genç meslektaşımıza cübbesini Av. Atilla Ayman giydirdi. Baro Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Nevzat Elçi de törende hazır bulundu.
Av. Faruk Belhan da, törene katılanlara teşekkür ederek mutlululuğunu sevenleri ve ailesiyle paylaştı.